Εφημερίδα Κοινωνική

Μεγάλη ζήτηση για το ΕΚΠΑ -Φοιτητές από όλο τον κόσμο έρχονται για σπουδές

Μεγάλη ζήτηση για το ΕΚΠΑ -Φοιτητές από όλο τον κόσμο έρχονται για σπουδές
19 Φεβρουαρίου 2019

Το ΕΚΠΑ υποδέχθηκε 150 φοιτητές και φοιτήτριες από 26 χώρες.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα φοιτήσουν στο ΕΚΠΑ κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-19.
Οι φοιτητές ήρθαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο διεθνών ανταλλαγών μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+. Μέσω του προγράμματος το ΕΚΠΑ υποδέχεται φοιτητές από: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Λετονία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία, καθώς και 10 φοιτητές από Πανεπιστήμια της Γεωργίας, Ιορδανίας, Ουκρανίας, Ρωσίας και Σερβίας στο πλαίσιο του Erasmus+ International Mobility.

Υπενθυμίζεται πως 12 φοιτητές του Πανεπιστημίου Guangdong University of Foreign Studies της Κίνας θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στο ΕΚΠΑ από το χειμερινό εξάμηνο 2018-19, στο πλαίσιο των διμερών διεθνών συμφωνιών του ΕΚΠΑ που υποδέχεται και φοιτητές από το Μεξικό αλλά και από το Πανεπιστήμιο του Hong Kong.

Στο ERASMUS+ από το 1987

Σημειώνεται ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1987 συμμετέχει στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ERASMUS+. Στο διάστημα αυτό  έχουν φοιτήσει στο Ε.Κ.Π.Α. πάνω από 5.300 φοιτητές Ευρωπαϊκών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ενώ πάνω από 13.000 φοιτητές του ΕΚΠΑ έχουν μετακινηθεί για σπουδές και πρακτική άσκηση προς Ιδρύματα και φορείς υποδοχής όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης, περισσότεροι από 730 διδάσκοντες του ΕΚΠΑ έχουν εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες μετακίνησης που τους παρέχει το πρόγραµµα προς ΑΕΙ του εξωτερικού.

Από πέρυσι παρατηρείται 50% αύξηση εισερχόμενων φοιτητών

Για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 παρατηρείται παραπέρα πρόοδος: αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΚΠΑ για το πρόγραμμα Erasmus (Ευρωπαϊκή και Διεθνής Κινητικότητα) η οποία ανέρχεται πλέον σε 2.151.188 ευρώ, ενώ έχουν συναφθεί εξακόσιες ογδόντα (680) διμερείς συμφωνίες συνεργασίας με τριακόσια σαράντα ένα (341) Ιδρύματα από τριάντα μία (31) ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και 9 συμφωνίες συνεργασίας με Ιδρύματα από 7 χώρες (Κίνα, Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Ισραήλ, Ιορδανία, Σερβία) στο πλαίσιο της Διεθνούς Κινητικότητας.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ