Εφημερίδα Κοινωνική

Κερατσίνι – Δραπετσώνα: Προσφυγή στο ΣτΕ για τα ακίνητα του Δήμου που περνούν στο Υπερταμείο

Κερατσίνι – Δραπετσώνα: Προσφυγή στο ΣτΕ για τα ακίνητα του Δήμου που περνούν στο Υπερταμείο
12 Φεβρουαρίου 2019

Ακολουθεί δήλωση του Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης και Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου σχετικά με την μεταβίβαση εκτάσεων του Δήμου στο Υπερταμείο.

«Η θέση μας για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο (που αφορά και εκτάσεις της πόλης μας) υπήρξε από την αρχή ξεκάθαρη και διατυπώθηκε από την πρώτη στιγμή – όχι 4 μήνες πριν από τις εκλογές.

Τον Οκτώβριο, λοιπόν, του 2018, μετά από δική μου εισήγηση, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:

[...]«Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική στο συγκεκριμένο ζήτημα [για τη μεταβίβαση διαφόρων ακινήτων στην Εταιρεία Ακίνητων Δημοσίου Α.Ε.], που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.

Ζητάμε:

1. Την ακύρωση αυτής της απόφασης και την απόδοση των εκτάσεων στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

2. Προσφεύγουμε σε αίτηση ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους ΚΑΕΚ που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/ 19-6-2018 και αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του Κερατσινίου- Δραπετσώνας ή υπάρχουν δρομολογημένες διαδικασίες να περάσουν στην ιδιοκτησία του.

3. Εξουσιοδοτούμε τον Δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Χρήστο Βρεττάκο, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες που χρειάζονται για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου».

Ήδη, όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες έχουν δρομολογηθεί από τη νομική μας υπηρεσία.»

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ