Εφημερίδα Κοινωνική

Οι κληρονόμοι του Karl Lagerfeld -Μια γάτα και ένας 11χρονος θα πάρουν 200 εκατ. δολ.;

Οι κληρονόμοι του Karl Lagerfeld -Μια γάτα και ένας 11χρονος θα πάρουν 200 εκατ. δολ.;
21 Φεβρουαρίου 2019

Ο Karl Lagerfeld ένας από τους πιο παραγωγικούς και δημοφιλείς σχεδιαστές του 20ου και του 21ου αιώνα πέθανε στο Παρίσι στα 85 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του μια πλούσια κληρονομιά στον χώρο της μόδας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτή. Ο Karl Lagerfeld αφήνει πίσω του και μια τεράστια κληρονομιά, η οποία σύμφωνα με περυσινή συνέντευξή του αγγίζει τα 200 εκατ. δολάρια που θα μοιραστεί σε πολλά πρόσωπα. Ανάμεσά τους ο 11χρονος βαφτισιμιός του Χάντσον και η γάτα του Choupette. Η Choupette δεν είναι μια απλή γάτα, αλλά μια σταρ που ενέπνευσε τον σχεδιαστή, έχει δικό της λογαριασμό στο Instagram και έχει ήδη τη δική της περιουσία, καθώς η εμπορική της δραστηριότητα της απέφερε πολλά κέρδη. Ο Lagerfeld την αγαπούσε και της τα είχε όλα. Δύο βοηθοί την φρόντιζαν και την άφηναν ποτέ μόνη.

Σύμφωνα με την Le Figaro μετά τον θάνατο του σχεδιαστή η Choupette μπορεί να γίνει ακόμη πιο πλούσια και να γίνει, ίσως, η πιο ευκατάστατη γάτα του πλανήτη. Αλλωστε ο ίδιος ο σχεδιαστής είχε δηλώσει πως η λευκή όμορφη γάτα βρίσκεται στη διαθήκη του. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει να την ζήσει. Οπως αναφέρει η Le Parisien, το νομικό σύστημα στη Γαλλία απαγορεύει να ορίζεται ένα ζώο ως κληρονόμος σε διαθήκη, καθώς δεν είναι φυσικό και νομικό πρόσωπο. Ωστόσο, σε περίπτωση εφαρμογής του γερμανικού δικαίου, κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Η κατάσταση, βέβαια, είναι πιο περίπλοκη γιατί, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, ισχύει το δίκαιο της χώρας διαμονής σε περίπτωση κληρονομικής διαδοχής. Ο Lagerfeld αν και Γερμανός ζούσε στο Παρίσι.

Το πιθανότερο, όμως, είναι ο Karl Lagerfeld έχει λύσει το ζήτημα με την κληρονομιά της γάτας. Το πιθανότερο σενάριο είναι να έχει ορίσει τον επόμενο ιδιοκτήτη της Choupette, ο οποίος και θα κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία για να εξασφαλίσει μια άνετη και πλουσιοπάροχη ζωή γι΄ αυτή μέχρι το τέλος της ζωής της. «Αν μου συμβεί κάτι, το άτομο που θα φροντίσει την Choupette, δεν θα ζει φτωχικά», είχε δηλώσει ο Lagerfeld σε παλιότερη συνέντευξή του. Οι πιθανοί νέοι ιδιοκτήτες της Choupette φέρεται να είναι ο σωματοφύλακας και ο πιο στενός φίλος του Sébastien Jondeau και ο βαφτισιμιός του Hudson Kroenig.

Ο 11χρονος Kroenig, μάλιστα, φέρεται να είναι ένα από τα ονόματα της διαθήκης του Lagerfeld και ένας από εκείνους που θα λάβει μέρος της περιουσίας του. Ο σχεδιαστής λάτρευε τον βαφτισιμιό του και τον είχε συχνά δίπλα του, κρατώντάς τον από το χέρι σε φινάλε του σόου της Chanel.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ