Εφημερίδα Κοινωνική

Γιώργος Δαβάκης – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά: «Είμαι πραγματικά υπερήφανος που επί πέντε περίπου χρόνια προεδρεύω ενός τόσο αξιόλογου Δημοτικού Συμβουλίου»

Γιώργος Δαβάκης – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά: «Είμαι πραγματικά υπερήφανος που επί πέντε περίπου χρόνια προεδρεύω ενός τόσο αξιόλογου Δημοτικού Συμβουλίου»
13 Φεβρουαρίου 2019

Συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ παραχώρησε ο Γιώργος Δαβάκης, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Μας μίλησε για τις εμπειρίες που είχε όλο αυτό το διάστημα από τις συνεδριάσεις αλλά και για τα επόμενα βήματά του στην αυτοδιοίκηση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Δαβάκη τι θα θέλατε να πείτε τώρα που η θητεία σας ολοκληρώνεται ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό που έχω να πω για μια ακόμη φορά είναι πως το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο από πλευράς επιπέδου, ποιότητας και παραγωγής είναι ένα από τα καλύτερα που είχε ποτέ η πόλη του Πειραιά. Όλες και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έδωσαν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους με αποτέλεσμα να έχουμε Συνεδριάσεις υψηλού επιπέδου με υποδειγματική Δημοκρατική λειτουργία, όπου ακούγονταν και ακούγονται όλες οι γνώμες και οι απόψεις τόσο των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων όσο και των Δημοτών. Μάλιστα θέλω να επισημάνω ότι πολλές φορές προσέρχεται κόσμος και παρακολουθεί τις Συνεδριάσεις μας, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι σημαντικό ρόλο στη προσέγγιση των Δημοτών προς το Δημοτικό Συμβούλιο διαδραματίζει το Κανάλι 1 που μεταδίδει ζωντανά όλες τις Συνεδριάσεις. Οφείλω επίσης να πω ότι καταλυτικό ρόλο στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου διαδραματίζει ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης που είναι παρών σε όλες τις Συνεδριάσεις και συμμετέχει ενεργά, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου ως και οι επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων.

Έχω ξαναπεί ότι η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει πολλές ιδιαιτερότητες καθώς τα μέλη του προέρχονται από διαφορετικές επαγγελματικές και Κοινωνικές ομάδες μέχρι και από διαφορετικούς κόσμους. Παρ’όλα αυτά καταφέραμε να έχουμε την απαιτούμενη συνεργασία και ομοιογένεια για να πετύχουμε πολλά πράγματα για το καλό του αγαπημένου μας Πειραιά. Γι’αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη για την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου, όλους τους συμμετέχοντες στο Δημοτικό Συμβούλιο αιρετούς και συνεργάτες Δημοτικούς Υπαλλήλους και να δηλώσω ότι είμαι πραγματικά υπερήφανος που επί πέντε περίπου χρόνια προεδρεύω ενός τόσο αξιόλογου Δημοτικού Συμβουλίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι επόμενες Δημοτικές Εκλογές είναι προ των Πυλών. Εσείς προσωπικά τι προτίθεσθε να κάνετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι γεγονός ότι προς στιγμή διεφάνει η πιθανότητα να κάνω μια μεταβολή στη πολιτική μου σταδιοδρομία και μετά από 4 συνεχόμενες θητείες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά να διεκδικήσω θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά από τιμητική πρόσκληση που μου έγινε από τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά και τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Συζήτησα, όπως ήταν φυσικό, την πρόταση αυτή με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και καταλήξαμε στο ότι θα πρέπει να παραμείνω στον Συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ, για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη που ξεκινήσαμε το 2014. Έτσι λοιπόν αφού ευχαρίστησα τον κ.Γιώργο Πατούλη δεν αποδέχθηκα την τιμητική του πρόταση και συνεχίζω να παραμένω στρατιώτης στη μεγάλη ιδέα του Γιάννη Μώραλη για την αναβάθμιση, την ανάπτυξη και την προκοπή του Πειραιά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μετά τις διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται στο Εκλογικό Σώμα του Πειραιά και τις αλλαγές που φέρνει ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ πιστεύετε ότι αυτή τη Εκλογική Μάχη θα είναι δύσκολη ή εύκολη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό που πίστευα και πιστεύω πάντα είτε ως Αξιωματικός της Αεροπορίας, είτε ως Νομικός, είτε ως Δημοτικός Σύμβουλος είναι πως εύκολη Μάχη δεν υφίσταται. Όλοι οι αγώνες είναι δύσκολοι και για να κερδηθούν απαιτείται τεράστια προσπάθεια, απόλυτη προσήλωση στο στόχο, μεθόδευση και επιμονή. Κατά συνέπεια και η προσεχής Εκλογική Μάχη έχει τον δικό της βαθμό δυσκολίας και τη δική της κρισιμότητα.

Πιστεύω όμως εμείς ως Συνδυασμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΙΚΗΤΗΣ υπό την καθοδήγηση του επιτυχημένου Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, την αμέριστη συμπαράσταση και ηγετική συμμετοχή του πρώτου σε σταυρούς προτίμησης Δημοτικού Συμβούλου Βαγγέλη Μαρινάκη και τις δυνατότητες, δεξιότητες και υψηλές προδιαγραφές των παλαιών και των νέων στελεχών του Συνδυασμού, θα έχουμε την ευκαιρία και αυτή τη φορά να είμαστε στη Διοίκηση του Δήμου για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει και να δούμε να καρποφορούν οι προσπάθειες που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των Δημοτών και την υλοποίηση του οράματος που έχουμε για τον Πειραιά που μας αξίζει.

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ