Εφημερίδα Κοινωνική

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το ΤΡΑΜ» – Επιστολή στον Σπίρτζη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το ΤΡΑΜ» – Επιστολή στον Σπίρτζη
26 Φεβρουαρίου 2019

«Αν ήμουν Δήμαρχος την περίοδο που σχεδιαζόταν η έλευση του Τραμ στον Πειραιά, θα έκανα ό,τι ήταν δυνατόν να μην γίνει το έργο αυτό στην πόλη. Το έργο έχει καθυστερήσει 4 χρόνια, ο Πειραιάς έχει ταλαιπωρηθεί στον μέγιστο βαθμό και κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους κ.κ. Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο. Ο κ. Μώραλης μιλάει επίσης για την ολιγωρία που έχει επιδείξει η κεντρική διοίκηση για τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων στο κτήριο της Ραλλείου, για το master plan του Ο.Λ.Π. και για τις ενέργειές του να σταματήσει η υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων του Πειραιά. Τέλος ο κ. Μώραλης τονίζει πως ο Πειραιάς αποτελεί πλέον επίκεντρο ανάπτυξης.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία ομιλίας του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

«Να αναλάβουν τις ευθύνες τους» 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μιλώντας για το έργο του τραμ στον Πειραιά, το οποίο έχει καθυστερήσει με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης, επεσήμανε πως είναι τραγικό ένα έργο με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον Μάρτιο του 2015, να μην έχει καν ξεκινήσει τη λειτουργία του 4 χρόνια μετά, τονίζοντας:

«Υπάρχουν ευθύνες οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν. Ο χρόνος κατασκευής έχει υπερδιπλασιαστεί, έχουν κλείσει επιχειρήσεις, ταλαιπωρούνται κάτοικοι, το κυκλοφοριακό έχει επιβαρυνθεί στο μέγιστο βαθμό και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, ούτε η ανάδοχος εταιρεία ούτε το αρμόδιο υπουργείο ούτε η αρχαιολογία! Είτε το έργο μελετήθηκε λάθος είτε εκτελέστηκε λάθος, αλλά κάποιος πρέπει να έχει την ευθύνη επιτέλους σε αυτή τη χώρα και να την αναλαμβάνει», σημείωσε ο κ. Μώραλης, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως η ανάδοχος εταιρεία επικαλείται για την καθυστέρηση την αρχαιολογία και το αντίστροφο, επιρρίπτοντας ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Ο κ. Μώραλης γνωστοποίησε ότι θα στείλει επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη, με την οποία θα ζητά ενημέρωση πότε θα ξεκινήσει το Τραμ, προσθέτοντας: «Δεν θα έπρεπε το αρμόδιο υπουργείο να ενημερώσει τον Δήμο ποτέ θα ξεκινήσει το Τραμ; Δεν έχω καμία επίσημη ενημέρωση και οφείλω ως Δήμαρχος να ενημερώσω τους Πειραιώτες για το Τραμ».

Ο Δήμαρχος Πειραιά ανάφερε πως η έλευση του Τραμ στον Πειραιά είναι μια απόφαση του 2010 επί δημαρχίας Παναγιώτη Φασούλα, προσθέτοντας πως το έργο υπεγράφη το 2012 από τον τότε Δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Ο κ. Μώραλης ξεκαθάρισε πως αν ήταν Δήμαρχος εκείνη την περίοδο, δεν θα επέτρεπε, στο βαθμό των δυνατοτήτων του, να γίνει το έργο αυτό στον Πειραιά, καθώς όπως εξήγησε, ήταν ένα αχρείαστο έργο με τεράστια ταλαιπωρία, όπως αποδείχθηκε. «Επειδή όμως πρέπει να κοιτάμε μπροστά, ας δούμε πότε θα ξεκινήσει, να το εντάξουμε στη ζωή μας, να το μάθουμε και ίσως φανεί χρήσιμο», σημείωσε ο κ. Δήμαρχος.

Σε ό,τι αφορά στο έργο του Μετρό, ανέφερε ότι θα έρθει στην πόλη το 2021, ωστόσο, όπως σημείωσε: «κάθε 2 χρόνια που περνούν, το έργο παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο. Όταν φτάσουμε στο 2020 θα μας λένε ότι θα ολοκληρωθεί το 2022. Πρόκειται για μια ακόμα παθογένεια της χώρας μας. Από την άλλη, η έλευση του Μετρό στον Πειραιά θα αλλάξει φυσικά προς το καλύτερο όλη τη λειτουργία της πόλης και του λιμανιού», τόνισε ο κ. Μώραλης.

 

 

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ