Εφημερίδα Κοινωνική

Εντονη δυσφορία Τσίπρα για Πολάκη -Τον αδειάζει ως και η «Αυγή»

Εντονη δυσφορία Τσίπρα για Πολάκη -Τον αδειάζει ως και η «Αυγή»
22 Φεβρουαρίου 2019

Τη «σκυτάλη» από την ΕφΣυν, που με δυο άρθρα της για τον Παύλο Πολάκη έκανε λόγο για «σαχλαμαρόμαγκα» που «έπρεπε να έχει πάει σπίτι του από καιρό», πήρε σήμερα η «Αυγή», το επίσημο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Με τρόπο σαφώς πιο διακριτικό, ο αρθρογράφος της εφημερίδας  Ανδρέας Πετρόπουλος, δείχνει να προσπαθεί, με νουθεσίες, να επαναφέρει στην… τάξη τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η Αριστερά «δεν (θα) πρέπει να μοιάζει ούτε από μακριά στους απέναντι», καθώς και ότι «τα πραγματικά ερωτήματα τα βάζουν οι καθημερινοί άνθρωποι».

Δανειζόμενος σχετικό επιχείρημα του Νίκου Καραθανασόπουλου του ΚΚΕ, για τους ανθρώπους του μόχθου και το ζήτημα Πολάκη, ο αρθρογράφος στη συνέχεια αναφέρει «τα πραγματικά ερωτήματα τα βάζουν οι καθημερινοί άνθρωποι, που μεγαλώνουν επίσης παιδιά με φροντιστήρια και πανεπιστήμια χωρίς την παραμικρή βοήθεια».

«Η Αριστερά δεν πρέπει να μοιάζει ούτε από μακριά στους απέναντι»

Ακολούθως τονίζεται:

«Προφανώς – σε ένα νόμιμο δάνειο – δεν μπορεί να βάλει τα ίδια ερωτήματα το πολιτικό προσωπικό με τις διαχρονικές χορηγίες. Τελειώνει το θέμα εδώ; Οχι. Υπάρχει και η έρμη καθημερινή πολιτική πρακτική και παρέμβαση που για την Αριστερά δεν (θα) πρέπει να μοιάζει ούτε από μακριά στους απέναντι. Κινδυνεύει όμως να μοιάσει στην περίπτωση που κάποιος θεωρεί τον εαυτό του ως τον μοναδικό και αυθεντικό εκπρόσωπο στον καθημερινό πόλεμο με το “σύστημα”».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο ο αγώνας αυτός (απέναντι στο «σύστημα») είναι διαρκής και έρχεται η στιγμή που θα έχει και προσωπική σφραγίδα. «Ομως δεν μπορεί να μεταβάλλεται σε προσωπική υπόθεση. Δεν είναι ένας “ανοικτός προσωπικός λογαριασμός”. Η μάχη με την διαπλοκή και τη διαφθορά είναι μια συλλογική δουλειά, έκφραση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, αλλά και του βασικού πολιτικού υποκειμένου που συνεχίζει να σηκώνει στις πλάτες του» υπογραμμίζει η «Αυγή» και καταλήγει:

«Αυτό είναι κυρίως το θέμα Παύλο… Αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του αυθεντία και μιλάει στους άλλους “με την γλώσσα που καταλαβαίνουν” τότε κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα τους. Κι ας τα λέει σωστά ο κουζουλός…»

Τι συμβαίνει με τον Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Το άρθρο της Αυγής πιστοποιεί αυτό που πιστεύουν πολλοί πλέον οτι ο Παύλος Πολάκης είναι «βαρίδι» που μάλλον ζημιά προκαλεί πλέον, παρά ενθουσιασμό ακόμα και στους πιο φανατικούς Συριζαίους.. Αν και το να προβλέψει κανείς την έξοδό του από την κυβέρνηση είναι μάλλον ακόμα μακρυά, το βέβαιον είναι ότι η παρουσία του θεωρείται πλέον προβληματική. Αλλωστε ακόμα και ο πρωθυπουργός, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, του έστειλε μήνυμα, ότι με τις διαρκείς παρεμβάσεις του, με το ύφος του, μάλλον τους εχθρούς της κυβέρνησης εξυπηρετεί, παρά το κόμμα του.

«Μην παρασύρεστε σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος για να θολώσει τα νερά. Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την καταγγελία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι έπεσε θύμα παράνομης ηχογράφησης της τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον Παύλο Πολάκη.

Καρφιά και από την Αυγή

Η παράνομη ηχογράφηση ερευνάται πλέον από την Δικαιοσύνη. Το δάνειο όμως των 100.000 ευρώ που πήρε ο Παύλος Πολάκης από την Τράπεζα Αττικής, δεν χωνεύεται, ούτε από τα συριζαικά έντυπα. Αλλωστε όλοι συμφωνούν ότι ακόμα και αν τηρήθηκαν οι τύποι και οι διαδικασίες, ουδείς θνητός, χωρίς τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε ούτε καν να ονειρευτεί ένα τέτοιο υψηλό καταναλωτικό δάνειο, με εγγύηση μάλιστα ένα ήδη υποθηκευμένο σπίτι, από άλλη Τράπεζα, για άλλο δάνειο. Μετά από τη αρθρογραφία της φιλοσυριζαϊκής Εφημερίδας των Συντακτών, ήρθε η σειρά τώρα και της κομματικής Αυγής, να γράψει ένα αυστηρό άρθρο για τον Παύλο Πολάκη.

Ο Σαχλαμαρόμανγκας της ΕφΣυν

Οι πρώτες βολές εναντίον του Παύλου Πολάκη στάλθηκαν από την Εφημερίδα των Συντακτών, με τον εύγλωττο τίτλο Σαχλαμαρόμαγκες… Αφορμή για το πολύ σκληρό άρθρο της ΕφΣυν, ήταν η απόφαση Πολάκη να κάνει έφεση στην οικογένεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, μετά την καταδίκη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, για τις συκοφαντίες που διατύπωσε σε βάρος του αποθανόντος δημοσιογράφου, ότι δήθεν ήταν στις λίστες των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Εγραφε πρόσφατα ο Δημήτρης Νανούρης:

«Ρητά και κατηγορηματικά το δικαστήριο δικαιώνει τον θιγόμενο. Εχει μεσολαβήσει ο θάνατός του σε ηλικία μόλις 43 ετών από καρδιακό νόσημα. Οι εναντίον του αιτιάσεις από σημαίνον πολιτικό στέλεχος, το οποίο κομπορρημονεί ότι κατέχει το ηθικό πλεονέκτημα, επιδείνωσαν ενδεχομένως την ασθένειά του. Ο πολύς Πολλάκις, διότι περί του εν λόγω πρόκειται, δεν πτοήθηκε μολαταύτα. Κι ας έκρινε η απόφαση «ψευδείς» τους ισχυρισμούς του, που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψη» του μηνυτή.

Ισχυρογνώμων ο αριστερός υπουργός, δεν ψέλλισε μια λέξη μεταμέλειας και συμπάθειας προς τη χήρα και τον ανήλικο γιο τού εκλιπόντος, υπέρ των οποίων παρεμπιπτόντως επιδικάστηκε χρηματική αποζημίωση. Ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει έφεση. «Εκεί που μας χρώσταγαν, δεν θα μας πάρουν και το βόδι», συμπλήρωσε με περισσή ελαφρότητα και ευκολία, λες και το περιβάλλον του πλαισιώνεται από τόσα πολλά βοοειδή, που δεν χάλασε δα κι ο κόσμος να λείψει ένα. Καβαλημένο καλάμι, αιθεροβατεί στις νεφέλες της εξουσίας με κομμένο καπίστρι. Τις συγγνώμες και τα «λυπάμαι» τα παίρνει ο άνεμος εκεί πάνω. Ομοίως και τα μυαλά. Ο ψηλός Κρητίκαρος που τον θένε όλες οι λούγκρες, κατά Κραουνάκη, καθώς χορεύει ζεϊμπεκιά α λα μπαλέτο Κεϊλάνης προς εντυπωσιασμό των χρηστών του φου μπου, εξακολουθεί να κάνει ζημιά στο κόμμα του, νομίζοντας πως ωφελεί τον εαυτό του. Σαχλαμαρόμαγκας!»

Ενα 24ωρο μετά ήρθε και δεύτερο άρθρο από την ΕφΣυν αυτήν την φορά επικεντρωμένο στο δάνειο του Παύλου Πολάκη, που καλούσε την ηγεσία του Σύριζα να στείλει τον αναπληρωτή υπουργό στο σπίτι του:

Δεν προβληματίζει κανέναν το γεγονός ότι εκταμιεύεται από έναν πολιτικό -και μάλιστα υπουργό- ένα ποσό τέτοιου ύψους ως καταναλωτικό δάνειο, δηλαδή μετρητά στο χέρι, σε μια προεκλογική χρονιά;

Αν λοιπόν στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλέξει να… υποκαταστήσουν σε όλα το παλιό ΠΑΣΟΚ… με γεια τους, με χαρά τους. Μόνο που υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορείς να το παίζεις εξυγιαντής της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Διότι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά ότι μεγάλη μερίδα πολιτών διαφορετικά εκλαμβάνει τέτοιου τύπου συμπεριφορές.

Βέβαια, θα μου πείτε το ύφος, το ήθος και η αμετροέπεια του κ. Πολάκη είναι γνωστά και θα έπρεπε να έχει πάει σπίτι του εδώ και καιρό, από τότε που εμφανίστηκε με προκλητικό τρόπο σε εκδήλωση στο υπουργείο του να καπνίζει! Αλλά αυτά προφανώς σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα δυστυχώς…

Αποστάσεις και από βουλευτές

Αποστάσεις από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη πήρε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας με νόημα ότι το τεκμήριο αθωότητας πρέπει να γίνεται σεβαστό απ’ όλους και δη από τα δημόσια πρόσωπα.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζοντας τον κ. Πολάκη είπε πλέον ότι καθένας θα πρέπει γνωρίζει ότι «όταν προσβάλει θεμελιώδη δικαιώματα βρίσκεται απέναντι  στις πράξεις του και των συνεπειών του».

Αποστάσεις πήρε και ο Νίκος Φίλης για την υπόθεση της ηχογράφησης: «Δεν ξέρω πώς έγινε, να ερευνηθεί… Δεν είναι στο δικό μου χαρακτήρα να ηχογραφώ κανέναν. Δεν γνωρίζω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη. Δεν καλύπτω κανένα, θα ερευνηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Παιδείας μιλώντας στο Θέμα FM , ενώ ο Νίκος Ξυδάκης σημείωσε για το δάνειο:

«Είναι μια προσωπική του υπόθεση. Τον αφορά τον ίδιο. Το κουβαλάει πάνω του. Είναι σύννομο το δάνειο» είπε. Πρόσθεσε πάντως για την έφεση στην οικογένεια Μπεσκένη: «Εγώ δεν θα έκανα ποτέ αγωγή εκτός αν αφορούσε την οικογένειά μου. Οι πολιτικές διαφορές λύνονται πάντα με πολιτικά μέσα και όχι στα δικαστήρια. Στον πολιτικό στίβο που είναι πολύ προσωπικά χτυπήματα απαντάς πολιτικά».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ