Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΛΜΕ: «Βρέχει» σοβάδες στο 1ο ΕΠΑΛ Περάματος – Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί

ΕΛΜΕ: «Βρέχει» σοβάδες στο 1ο ΕΠΑΛ Περάματος – Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί
21 Φεβρουαρίου 2019

Πτώσεις σοβάδων και έλλειψη επαρκούς μόνωσης της οροφής στο 1ο ΕΠΑΛ Περάματος καταγγέλλει η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ. Σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά στο εν λόγω σχολείο πέφτουν… σοβάδες από το ταβάνι, ενώ η έλλειψη επαρκούς μόνωσης της οροφής έχει δημιουργήσει προβλήματα με την υγρασία.

«Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση, στο συγκεκριμένο σχολείο και σε πολλά άλλα, για τα οποία η ΕΛΜΕ έχει συγκεντρώσει στοιχεία, βαραίνει πρώτα και κύρια τις κυβερνήσεις διαχρονικά, εξαιτίας της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, αφού άλλες είναι οι προτεραιότητές τους και όχι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών για μόρφωση. Ευθύνη έχουν και οι εκφραστές αυτής της πολιτικής στους Δήμους», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Τονίζεται μάλιστα πως «ο Δήμος Περάματος, αν και είχε έγκαιρα και επανειλημμένα ενημερωθεί από την Διεύθυνση του σχολείου εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις».

 Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά:

Δεν πέρασε ένας μήνας από το γεγονός της πτώσης τμήματος του ταβανιού στο σχολικό κτήριο της Ιωνιδείου και στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και «βγαίνουν» στο φως της δημοσιότητας οι μεγάλες ελλείψεις στη συντήρηση των σχολικών κτηρίων, αλλά και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά και στους υπόλοιπους Δήμους. Η ΕΛΜΕ Πειραιά πληροφορήθηκε, μετά από ενημέρωση του Διευθυντή του σχολείου, για τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν και στο 1ο ΕΠΑΛ Περάματος. Συγκεκριμένα, οι απαραίτητες εργασίες για την μόνωση στην οροφή του δεν έχουν γίνει εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα να γίνει κατάρρευση σοβάδων του ταβανιού σε δυο αίθουσες στον τελευταίο όροφο του κτηρίου και να εμφανιστεί έντονη υγρασία σε άλλες αίθουσες. Είναι θέμα τύχης ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, γιατί απλά οι αίθουσες αυτές μέχρι τώρα δεν χρησιμοποιούνταν από το ΕΠΑΛ.

Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση, στο συγκεκριμένο σχολείο και σε πολλά άλλα, για τα οποία η ΕΛΜΕ έχει συγκεντρώσει στοιχεία, βαραίνει πρώτα και κύρια τις κυβερνήσεις διαχρονικά, εξαιτίας της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, αφού άλλες είναι οι προτεραιότητές τους και όχι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών για μόρφωση. Ευθύνη έχουν και οι εκφραστές αυτής της πολιτικής στους Δήμους.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Περάματος, αν και είχε έγκαιρα και επανειλημμένα ενημερωθεί από την Διεύθυνση του σχολείου εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο ! Απαιτούμε άμεσα να προχωρήσουν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης για το 1ο ΕΠΑΛ Περάματος, αλλά και για όλα τα σχολεία, με ευθύνη των αντίστοιχων Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής!

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ