Εφημερίδα Κοινωνική

Ναρκωτικά τζιχαντιστών εντοπίστηκαν σε κοντέινερ στον Πειραιά – Tι είναι τα περιβόητα… Captagon, «τα χάπια που δημιουργούν υπερστρατιώτες»

Ναρκωτικά τζιχαντιστών εντοπίστηκαν σε κοντέινερ στον Πειραιά – Tι είναι τα περιβόητα… Captagon, «τα χάπια που δημιουργούν υπερστρατιώτες»
07 Ιανουαρίου 2019

Κοντέινερ με χιλιάδες χάπια Captagon τα οποία χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές εντοπίστηκε σε πλοίο προερχόμενο από τη Συρία στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο εντοπίστηκε μετά από κοινή επιχείρηση των ελληνικών και των τουρκικών Αρχών, με άνδρες της τουρκικής Δίωξης Ναρκωτικών να βρίσκονται ήδη στη χώρα μας. Όπως διαπιστώθηκε, τα χάπια ήταν κρυμμένα σε μπλοκ μολύβδου και κατασχέθηκαν. Η επιχείρηση έγινε από την Υποδιεύθυνση της Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με την τις Αρχές της Τουρκίας καθώς και τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, του ΣΔΟΕ και τελωνειακών Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο είχε ως προορισμό την Κροατία. Η συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία είχε έλθει και πάλι στο προσκήνιο πριν από δύο περίπου χρόνια έκαναν λόγο για ένα χάπι που δημιουργούσε σούπερ στρατιώτες. Σύμφωνα με μαρτυρίες ορισμένων οι τζιχαντιστές που έπαιρναν αυτά τα χάπια μεταμορφώνονταν σχεδόν σε «υπερστρατιώτες», απέδιδαν δε σε αυτή την ουσία τον εξαιρετικά βίαιο χαρακτήρα τους. Ο επιστήμονας κ. Λανιέλ εξηγεί πως η αμφεταμίνη χρησιμοποιείται τουλάχιστον από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως διεγερτικό και κατά της κοπώσεως των στρατιωτών. «Σε κρατάει σε εγρήγορση, ξύπνιο, δεν νιώθεις κούραση, οπότε είναι λογικό να χρησιμοποιείται από τους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και άλλες ομάδες που εμπλέκονται στις μάχες που διεξάγονται στην περιοχή».

narkvtika

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ