Εφημερίδα Κοινωνική

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ
24 Ιανουαρίου 2019

Το συντονιστικό της Δημοτικής Κίνησης ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, «Άλλος Δρόμος» αναφέρει:

Είναι βέβαιο ότι στον δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές τον ερχόμενο Μάιο, θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλούς και διάφορους ανυπόστατους και ψευδείς ισχυρισμούς για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής. Το περιμένουμε και είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Εκείνο που δεν περιμέναμε και μας βρήκε, είναι αλήθεια, απροετοίμαστους είναι η ελαφρότητα και η άγνοια με την οποία ορισμένοι επιδιώκουν να κερδίσουν ορισμένες εντυπώσεις.

Με έκπληξη αντικρίσαμε σήμερα την ανοιχτή επιστολή του κ. Διαλινάκη με τον βαρύγδουπο τίτλο «Λέμε όχι στο ξεπούλημα του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας», στην οποία υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή «σιωπούν» στην παραχώρηση στο υπερταμείο διάφορων ακινήτων της πόλης μας.

Να πληροφορήσουμε λοιπόν τον ίδιο κάποιες σημαντικές αποφάσεις και ενέργειες που αγνοεί και είναι καλό να ρωτάει γι’ αυτές πριν εκθέσει τον εαυτό του δημοσίως.

Με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του, λοιπόν, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, στις 24/10/2018, υπογραμμίζει: «Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική στο συγκεκριμένο ζήτημα [για τη μεταβίβαση διαφόρων ακινήτων στην Εταιρεία Ακίνητων Δημοσίου Α.Ε.], που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.

Ζητάμε:

1. Την ακύρωση αυτής της απόφασης και την απόδοση των εκτάσεων στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

2. Προσφεύγουμε σε αίτηση ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους ΚΑΕΚ που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/ 19-6-2018 και αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του Κερατσινίου- Δραπετσώνας ή υπάρχουν δρομολογημένες διαδικασίες να περάσουν στην ιδιοκτησία του.

3. Εξουσιοδοτούμε τον Δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας κο Χρήστο Βρεττάκο, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες που χρειάζονται για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου».

Με άμεσες ενέργειές της, η Δημοτική Αρχή με τη βοήθεια της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, κατέθεσε προσφυγή στο ΣΤΕ, που τονίζει ότι οι χώροι που προβλέπονται για παραχώρηση πέρα από το γεγονός ότι ανήκουν στον Δήμο, εμπίπτουν επίσης στις εξαιρέσεις που προβλέπονται στις κείμενες διατάξεις του σχετικού νόμου.

Παρακάτω επισυνάπτονται τα δυο σχετικά αρχεία (Απόφαση Δ.Σ. και Προσφυγή στο ΣΤΕ).

Κλείνοντας, ευελπιστούμε σε έναν γόνιμο και εποικοδομητικό δημόσιο πολιτικό διάλογο πριν τις εκλογές, μακριά από την τακτική των fake news και της άγνοιας.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ