Εφημερίδα Κοινωνική

Γιώργος Τσιρίδης- ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: Η πόλη χρειάζεται αφύπνιση κι επανεκκίνηση

Γιώργος Τσιρίδης- ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: Η πόλη χρειάζεται αφύπνιση κι επανεκκίνηση
09 Ιανουαρίου 2019

Στην ιστοσελίδα ΣΤΑΓΟΝΑ και στο μπλογκ ΔΡΑΠΕΤΣΙΝΙ δημοσιεύτηκε μια συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Γιώργου Τσιρίδη. Δημοσιεύουμε ένα απόσπασμα:

«Η πόλη χρειάζεται αφύπνιση κι επανεκκίνηση. Να σας το εξηγήσω αυτό. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι περιοχές αγνοημένες από την κεντρική διοίκηση. Κάθε μεγάλο έργο αναβάθμισης σταματά στον Κηφισό. Από την μια μεριά είναι οι πλούσιες παραλίες, το Παλιό Φάληρο, η Γλυφάδα, κι από την άλλη οι φτωχογειτονιές. Δεν φταίνε μόνο οι άλλοι γι αυτό, έχουμε κι εμείς μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Όσο έχουμε τη μιζέρια να μας κυβερνά, τόσο θα μένουμε στο περιθώριο. Χρειάζεται μια δυναμική όπως εκείνη της δεκαετίας του ’90 που έφερε την περιοχή στο προσκήνιο κι έκανε τις γειτονιές μας θέμα της επικαιρότητας. Η πόλη χρειάζεται μιαν επανεκκίνηση κι η σημερινή δημοτική αρχή δεν είναι σε θέση όχι να την πραγματοποιήσει αλλά ούτε καν να την σκεφτεί. Η πολεοδομική και οικονομική ανασυγκρότηση της περιοχής μας, μια προσπάθεια που κρατά από το ’92, απορρίφθηκε από την δημοτική αρχή καθώς δεν χωρά στα στενά ιδεοληπτικά της πλαίσια. Αγνόησε τα βήματα που είχαν γίνει επί δεκαετίες κι ασχολήθηκε μόνο με έργα ψηφοθηρικά που θα τής έφερναν ψήφους Τα κατάφερε σε ένα βαθμό αλλά αυτό απέβη σε βάρος του μέλλοντος της πόλης. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να αλλάξει.

Όσο μένουμε στη μετριότητα τόσο θα βλέπουμε τα τρένα της αναβάθμισης και της ανάπτυξης, τα σπουδαία έργα να μάς προσπερνούν. Ακόμη κι η οικονομική διαχείριση του δήμου είναι προβληματική. Η δημαρχία βρήκε 17 εκ ευρώ από ενέργειες προηγουμένων διοικήσεων και σπατάλησε τα μισά περίπου σε έργα ψηφοθηρικά, σε άρτον και θεάματα χωρίς βιώσιμη ανάπτυξη και μόνιμες θέσεις εργασίας. Με τον ρυθμό που ξοδεύονται τα έτοιμα θα χρεοκοπήσουμε σε τέσσερα χρόνια. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο λαός θα το σταματήσει. Γι αυτό πιστεύω ότι ήρθε η ώρα μιας αφύπνισης».

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ