Εφημερίδα Κοινωνική

Γεώργιος Γαλέος: Ένα σημαντικό πολιτικό στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα

Γεώργιος Γαλέος: Ένα σημαντικό πολιτικό στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα
09 Ιανουαρίου 2019

Παρουσιάζουμε το βιογραφικό του:

Ονομάζομαι Γεώργιος Γαλέος, του Αθανασίου Γαλέου και της Άννας Γαλέου το γένος Βερδελή. Γεννήθηκα στις 26/08/1958 στον Πειραιά.

Είμαι παντρεμένος και ζω περίπου 40 χρόνια μεταξύ Πειραιά και Ζυρίχης.

Δημοτικό πήγα στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιώς, το εξατάξιο γυμνάσιο το τελείωσα στο 2ο Αρρένων Πειραιώς.

Φοίτησα στο πανεπιστήμιο της Ζυρίχης στο μαθηματικό και στον οικονομικό κλάδο.

Κατά τα φοιτητικά μου χρόνια εκλέχτηκα δύο χρόνια ταμίας και αργότερα δύο χρόνια πρόεδρος του ιστορικού Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου της Ζυρίχης με έτος ιδρύσεως το 1875.

Το 1985 αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο της Ζυρίχης με τον τίτλο lic. oec. publ. (Πτυχίο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Σπουδών). Με την απονομή του πτυχίου ο καθηγητής μου πρότεινε να κάνω μία Διατριβή (Διδακτορικό) και εγώ αποδέχτηκα αμέσως την πρόταση.

Το Νοέμβριο του 1990 διέκοψα την αναβολή μου για να καταταγώ στον Ελληνικό Στρατό. Παρουσιάστηκα στο κέντρο εκπαιδεύσεως στο Ρέθυμνο. Μετά την προπαίδευση πήρα φύλλο πορείας για τη Λήμνο, από όπου πήρα και το απολυτήριο μου.

Επέστρεψα στην Ελβετία, τελείωσα το διδακτορικό μου και έγραψα ένα βιβλίο με θέμα «Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Στρατηγικό Management». Από τότε μέχρι σήμερα έχω δημοσιεύσει δεκάδες οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών άρθρων στον ελληνικό και τον διεθνή τύπο.

Παράλληλα εργάστηκα επί σειρά ετών σε διευθυντικές θέσεις για μεγάλες ελβετικές επιχειρήσεις «Sulzer Escher Wyss AG», «Tages Anzeiger» και σε δύο μεγάλες ελβετικές τράπεζες την «Zürcher Kantonalbank» και την «Credit Suisse».

Το 2000 ίδρυσα την πρώτη μου εταιρία «Dynamicon GmbH» εξειδικευμένη στον χρηματοοικονομικό τομέα. Η Dynamicon GmbH έγινε η αιτία να εγκαταλείψω τις τράπεζες και να εργαστώ πλέον αποκλειστικά για την εταιρία μου.

Πριν δέκα περίπου χρόνια ίδρυσα μία ακόμα εταιρία την «Dynamicon –Sanierungen GmbH» με αντικείμενο εργασιών στον κατασκευαστικό και επισκευαστικό τομέα. Για πέντε χρόνια από το 2011 έως το 2016 διετέλεσα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας «Immocept AG» εξειδικευμένη στο «Real Estate».

Πολιτεύτηκα για πρώτη φορά το 2014 σαν υποψήφιος Ευρωβουλευτής και έλαβα με προεκλογικό αγώνα πέντε εβδομάδων 36΄000 ψήφους.

Εν συνεχεία το 2015 εκλέχτηκα Βουλευτής Αργολίδος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Από τον Μάιο του 2018 διατελώ Στέλεχος και Γραμματέας Εθνικής Οικονομίας του ΛΑ.Ο.Σ.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ