Εφημερίδα Κοινωνική

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Κάμερα κατέγραψε τους συνεργούς των δύο επικίνδυνων δραπετών – Νέες αποκαλύψεις!

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Κάμερα κατέγραψε τους συνεργούς των δύο επικίνδυνων δραπετών – Νέες αποκαλύψεις!
04 Ιανουαρίου 2019

Καρέ-καρέ κατέγραψε κάμερα ασφαλείας επιχείρησης, που βρίσκεται κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού, τις κινήσεις των συνεργών των δύο επικίνδυνων Αλβανών κρατουμένων, οι οποίοι δραπέτευσαν σαν κύριοι κι εξαφανίστηκαν.

Το βίντεο-ντοκουμέντο εξασφάλισε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ και δείχνει όλα όσα συνέβησαν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Η επιχείρηση βρίσκεται δίπλα από τη σκοπιά 6 των φυλακών και το βίντεο είναι ήδη στα χέρια της αστυνομίας, που το εξετάζει, καθώς έχει καταγράψει, χωρίς όμως να φαίνονται πρόσωπα, τις κινήσεις δύο ατόμων, που εκτιμάται ότι είναι εκείνοι που εξασφάλισαν στους δραπέτες το μέσο διαφυγής τους.

Στο βίντεο τα δύο αυτά άτομα φαίνονται να κινούνται με εκνευρισμό και μετά από δέκα λεπτά, χρόνος που συμπίπτει με την απόδραση των δύο κακοποιών, τρέχουν προς την κατεύθυνση όπου εικάζεται πως ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο διαφυγής.

Η απόδραση των δύο κακοποιών, οι οποίοι θεωρούνται οι εγκέφαλοι συμμορίας που έκανε διαρρήξεις και ασελγούσε σε βάρος των θυμάτων της, έγινε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Με ένα αυτοσχέδιο σχοινί από ιμάντες κατάφεραν να σκαρφαλώσουν και να φύγουν από μαντρότοιχο των φυλακών, χωρίς να τους πάρει κανείς είδηση.

Μάλιστα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάλαβαν ότι είχαν φύγει το επόμενο πρωί στην καταμέτρηση των κρατουμένων.

Τα κάγκελα των κελιών στις φυλακές Κορυδαλλού πάντως έχουν σπάσει και στο παρελθόν με ευκολία. Η «Καθημερινή» είχε αποκαλύψει βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στον Κορυδαλλό («Εξι θα έφευγαν από τον Κορυδαλλό», 28/2/2016), το οποίο έδειχνε κρατούμενο να αφαιρεί τα κάγκελα στο κελί του το 2013 και να πηδάει με τη βοήθεια σχοινιού στο προαύλιο της Γ΄ πτέρυγας.

Ανενόχλητος φαινόταν να ψάχνει στο προαύλιο αντικείμενα που είχε πετάξει συνεργός του από τον δρόμο έξω από τη φυλακή, να τα συλλέγει και να επιστρέφει στο κελί του χρησιμοποιώντας το ίδιο σχοινί. Αυτός, όπως αποδείχθηκε, ήταν ένας από τους τρόπους που έμπαιναν ναρκωτικά, αλλά και οπλισμός μέσα στη φυλακή. Μετά την καταγραφή των κινήσεων του συγκεκριμένου τροφίμου ακολούθησαν δύο μήνες ερευνών, ώσπου βρέθηκε ότι στον Κορυδαλλό είχαν εισαχθεί ένα πιστόλι, πέντε σφαίρες και δύο χειροβομβίδες.

Η έρευνα για το κενό ασφαλείας στην απόδραση των δύο προσωρινά κρατουμένων από τον Κορυδαλλό θα εστιάσει σε τρία επίπεδα: στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στην εξωτερική φρουρά και στους αστυνομικούς που περιπολούσαν έξω από τη φυλακή το βράδυ της Τρίτης.

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ