Εφημερίδα Κοινωνική

«ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» πίσω από τα «χάπια των ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ του Πειραιά»

 Breaking News

«ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» πίσω από τα «χάπια των ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ του Πειραιά»
08 Ιανουαρίου 2019

Πάνω από πέντε εκατομμύρια χάπια περιέχει τελικά το κοντέινερ που εντόπισαν οι Αρχές στον Πειραιά με το επικίνδυνο «ναρκωτικό χάπι των τζιχαντιστών», θέμα που ανέδειξε χθες η εφημερίδα μας.

Συνολικά το κοντέινερ περιέχει 24 παλέτες με 540 ράβδους μόλυβδου και μέσα σε κάθε ράβδο υπολογίζεται ότι τα μέλη του καρτέλ έκρυψαν περίπου 10.000 ναρκωτικά χάπια.

Από νωρίς χθες το πρωί ιδιωτική εταιρεία βοηθά στο άνοιγμα των ράβδων μόλυβδου, ενώ η δίωξη ναρκωτικών έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» την ολλανδική ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία υποτίθεται ότι είχε αναλάβει τη μεταφορά του νόμιμου φορτίου από τη Συρία στην Κροατία.

Κανείς όμως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει εάν πρόκειται για πραγματική εταιρεία ή εταιρεία «φάντασμα».

Το «κουβάρι» για το ύποπτο κοντέινερ άρχισε να ξετυλίγεται όταν Τούρκοι αστυνομικοί ενημέρωσαν τις ελληνικές Αρχές για την πληροφορία που είχαν.

Μετά από έρευνα στο τελωνείο του Πειραιά, εντοπίστηκε το κοντέινερ και το παράνομο φορτίο του.

Η πληροφορία για την απόπειρα διακίνησης των χιλιάδων χαπιών Captagon έφτασε στις υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών της Τουρκίας, που με τη σειρά τους ενημέρωσαν τους Έλληνες ομολόγους τους. Για τις ανάγκες της επιχείρησης μάλιστα, κλιμάκιο αξιωματικών από την πόλη Αδανα της νοτιοανατολικής Τουρκίας ταξίδεψε στην Ελλάδα και είχε συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους, ενώ ήταν παρόντες κατά τον έλεγχο του ύποπτου κοντέινερ στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά.

Για την υπόθεση ενήμερο ήταν και το κλιμάκιο της αμερικανικής DEA (Drug Enforcement Administration) που σταθμεύει μόνιμα στην Αθήνα.

Το Captagon είναι ναρκωτικό χάπι με κύρια δραστική ουσία την αμφεταμίνη και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Μέση Ανατολή. Φέρεται να ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο μεταξύ των μαχητών του «Ισλαμικού Κράτους» και γι’ αυτό ονομάστηκε και «ναρκωτικό των τζιχαντιστών».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ