Εφημερίδα Κοινωνική

Βόμβα στον ΣΚΑΙ: Οι κάμερες “έπιασαν” τους δράστες!

Βόμβα στον ΣΚΑΙ: Οι κάμερες “έπιασαν” τους δράστες!
18 Δεκεμβρίου 2018

Το αυτοκίνητο των τρομοκρατών, αλλά και την μοτοσυκλέτα της ομάδας υποστήριξης, έχουν σε εικόνα οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής που ερευνούν την βομβιστική επίθεση που εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ και της “Καθημερινής”, στο Ν. Φάληρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, ερευνώντας ενδελεχώς τις εικόνες από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στην Λ. Εθνάρχου Μακαρίου, εντόπισαν τις επίμαχες ώρες να κινείται στο συγκεκριμένο οδικό άξονα με κατεύθυνση την Αθήνα ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσυκλέτα, λίγα λεπτά μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην “Zougla” και τον “ΑΝΤ 1”.

Στο Αντιτρομοκρατικό επιτελείο εκτιμούν πως πρόκειται για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, προκειμένου να προσεγγίσουν το κτήριο του ΣΚΑΙ και στη συνέχεια να κρεμάσουν την ισχυρή βόμβα στα κιγκλιδώματα του οδοστρώματος και μάλιστα με τρόπο τέτοιο, ώστε το μεγαλύτερο μέρος του ωστικού κύματος να κατευθυνθεί στο κτήριο του ομίλου, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

Παράλληλα στην ίδια εικόνα έχει αποτυπωθεί και μια μοτοσυκλέτα με δυο αναβάτες, οι οποίοι ακολουθούν από απόσταση το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα, οδηγός και συνοδηγός.

Το πλέον πιθανό είναι να πρόκειται για το αυτοκίνητο που βρέθηκε λίγη ώρα έπειτα από την ισχυρή έκρηξη στο κτήριο του ΣΚΑΙ, να καίγεται στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων.

Το αυτοκίνητο που εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική καμένο στα Α. Πετράλωνα, είναι μάρκας OPEL και είχε δηλωθεί κλοπή τις προηγούμενες ημέρες, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ήταν παραποιημένες και αντιστοιχούσαν σε παρόμοιο όχημα.

Παράλληλα και όσον αφορά στις κλήσεις των προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων από τους τρομοκράτες, έγιναν από κινητό τηλέφωνο χωρίς απόκρυψη αριθμού και πλέον οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν το στίγμα, παρά το γεγονός πως θεωρούν βέβαιο πως πρόκειται για κινητό “φάντασμα” και βέβαια μετά τα δυο τηλεφωνήματα οι χρήστες του φρόντισαν να το πετάξουν.

Παράλληλα το “κοκτέιλ” εκρηκτικών που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες, βάρους περίπου 10 κιλών, δείχνει αν μη τι άλλο και την εμπειρία του κατασκευαστή του ωρολογιακού μηχανισμού. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, “μαγειρεύτηκαν” TNT, αμωνιοδυναμίτιδα και Νιτρικό Αμμώνιο και μάλιστα με τρόπο αριστοτεχνικό, ώστε να υπάρξει μια “τέλεια” έκρηξη η οποία βέβαια εκτός από τις υλικές ζημίες εξαφάνισε και τα οποία ίχνη του κατασκευαστή της, όπως γενετικό υλικό και αποτυπώματα.

Πάντως φαίνεται πως ο μήνας Δεκέμβριος είναι ο αγαπημένος τις “ΟΛΑ”, καθώς έχει πραγματοποιήσει τα πιο σημαντικά της χτυπήματα όπως η βομβιστική επίθεση στο Εφετείο, που είχε σημειωθεί στης 21 Δεκεμβρίου του 2017.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ