Εφημερίδα Κοινωνική

Σύμφωνο συνεργασίας Υπ. Εργασίας-ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕ -Σειρά έχει ο Πειραιάς, λέει ο Μπελαβίλας

 Breaking News

Σύμφωνο συνεργασίας Υπ. Εργασίας-ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕ -Σειρά έχει ο Πειραιάς, λέει ο Μπελαβίλας
17 Δεκεμβρίου 2018

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, και ο Πρόεδρος κ’ Διευθύνων Σύμβουλος της “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.”, Νίκος Μπελαβίλας, υπέγραψαν τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018  Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.”.

Έχοντας ολοκληρώσει έναν χρόνο υλοποίησης, το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και των εποπτευόμενων φορέων του με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης, έχει ήδη συμβάλλει στην προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας.

Σκοπός του Συμφώνου είναι η συνέργεια για τη διαχείριση του δημόσιου χώρου, την ανάδειξη και αναβίωση του κτιριακού αποθέματος του Ιστορικού Κέντρου Αθήνας.

Το Σύμφωνο αυτό στοχεύει στην επέκταση του επιτυχημένου προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, όπως και στην ενίσχυση του μητροπολιτικού – διεθνούς ρόλου της Αθήνας, που αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.».

Aξιοποίηση δεκάδων κτισμάτων και του Πειραιά

Την αξιοποίηση δεκάδων κτισμάτων του Πειραιά θέτει ως προτεραιότητα ο Νίκος Μπελαβίλας. Λίγες ώρες πριν την υπογραφή συμφώνου Συνεργασίας με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, με την ιδιοτήτα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.”, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά άνοιξε το καυτό για την πόλη ζήτημα που αφορά χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, εμπλέκει μεγάλους ιδιωτικούς και μη οργανισμούς και στερεί από την πόλη την ανάπτυξη αλλά και θέσεις εργασίας.

Όπως σημειώνει ο Νίκος Μπελαβίλας, «περισσότερα από 50 ακίνητα με χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Χαμένες επιφάνειες, θέσεις εργασίας, χρήσεις που θα ωφελήσουν. Είναι τα εγκαταλειμμένα κτίρια του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων, του Δήμου Πειραιά, των κρατικών οργανισμών, των τραπεζών, των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών. Από την ακτή Μιαούλη ως την Καστέλα, από τη Λεύκα ως την Καλλίπολη. Τα γνωρίζουμε όλα.

Εδώ δεν προτείνουμε λύσεις-η λύση υπάρχει και εφαρμόστηκε με επιτυχία: Είναι το πρότυπο πρόγραμμα «Αξιοποίηση των Ακινήτων με Όρους Κοινωνικής Ανταπόδοσης» που εξελίσσεται στην Αθήνα. Αναβιώνει 70 ερειπωμένα ακίνητα του Υπουργείου Εργασίας.

Έχουμε επομένως ένα στρατηγικό σχέδιο για το σύνολο των κενών ή προβληματικών δημόσιων ακινήτων του Πειραιά».

Συμπληρώνει πως «πρέπει όμως να το επεκτείνουμε στοχεύοντας και στους μεγάλους ιδιωτικούς οργανισμούς- την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα της Ελλάδος, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τις εταιρείες. Γιατί; Διότι κρατούν σε ομηρία την πόλη διατηρώντας κτίρια σε ερειπωμένη κατάσταση, κτίρια κλειστά, όπως η ΧΡΩΠΕΙ και η ΗΒΗ στην Πειραιώς, το μισό Μέγαρο ΝΑΤ στην Αγία Τριάδα, του Ρετσίνα στη Λεύκα, ο Κεράνης, το νεοκλασικό της Ευπλοίας στον Άγιο Νικόλαο».

«Πρέπει να τελειώνουμε και με τα του οίκου μας: Με τα γιαπιά και τα ερείπια του Δήμου και του δημοσίου: Πύργος, Ράλλειος, Ζαχαρία και Αξελού στην Καστέλλα. Γούναρη, Κολοκοτρώνη, Μιαούλη και πολλά άλλα.

Ένα ερειπωμένο κτίριο παρασύρει προς τα κάτω και τα γειτονικά του, υποβαθμίζει τη γειτονιά» καταλήγει.

Σημειώνεται εδώ πως σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας με το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σκοπός του Συμφώνου είναι η συνέργεια για τη διαχείριση του δημόσιου χώρου, την ανάδειξη και αναβίωση του κτιριακού αποθέματος του Ιστορικού Κέντρου Αθήνας.   Το Σύμφωνο αυτό στοχεύει στην επέκταση του επιτυχημένου προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, όπως και στην ενίσχυση του μητροπολιτικού – διεθνούς ρόλου της Αθήνας, που αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.».

Στόχος του Νίκου Μπελαβίλα είναι ο σχεδιασμός ενός αντίστοιχου προγράμματος για τον Πειραιά.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ