Εφημερίδα Κοινωνική

«Πειραιώτικες» παρεμβάσεις για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ

 Breaking News

«Πειραιώτικες» παρεμβάσεις για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ
17 Δεκεμβρίου 2018

-Με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ, ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η δημοκρατία ούτε τρομοκρατείται ούτε απειλείται. Η πολυφωνία δεν φιμώνεται, τα ΜΜΕ θα συνεχίσουν το έργο τους. Είμαι δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους του ΣΚΑΙ, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Θέλω να πιστεύω ότι η ελληνική αστυνομία θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στη δικαιοσύνη».

-Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα με βόμβα, έξω από το κτίριο. Από το πρωί συνεργεία του Δήμου Πειραιά βρίσκονται στο σημείο και συμβάλλουν στον καθαρισμό της περιοχής και στην αποκατάσταση των ζημιών. «Ως Δήμαρχος Πειραιά και ως Έλληνας πολίτης καταδικάζω απερίφραστα αυτή την ενέργεια. Στις δημοκρατίες δεν έχουν θέση τέτοιες ενέργειες. Είναι χτύπημα και στην πολυφωνία και στην ενημέρωση».

O Στέλιος Μανουσάκης, υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στην Α’ Πειραιά, αναφέρει: Η επιλογή της βίας δεν χωρά στη Δημοκρατία. Η τρομοκρατική επίθεση στο ραδιοτηλεοπτικό μέγαρο του ΣΚΑΪ είναι καταδικαστέα, όχι μόνον ως πράξη, αλλά επιπλέον και ως καταφανής προσπάθεια φίμωσης της πολυφωνίας και της ελευθερίας του λόγου. Η στοχοποίηση μέσων ενημέρωσης δεν στοχεύει παρά στον περιορισμό του δημοκρατικού διαλόγου και απαξιώνει την δυνατότητα των πολιτών να συμμετέχουν κριτικά σ’ αυτόν. Χρέος της πολιτείας αποτελεί η προστασία της ασφαλούς λειτουργίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των εργαζομένων σ’ αυτά, καθώς και η επισταμένη έρευνα για τον εντοπισμό όσων επιβουλεύονται τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της.

- Με τρόπο κατηγορηματικό και απόλυτο η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας» καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο κτήριο του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. «Αυτή η θρασύδειλη, τρομοκρατική ενέργεια με στόχο τη δημοκρατία και τον εκφοβισμό της κοινωνίας μας βρίσκει ενωμένους απέναντί της. Η όποια πολιτική αντιπαράθεση οφείλει να διεξάγεται από όλα τα μέρη με ένα διάλογο στο πλαίσιο του πλουραλισμού, της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας. Είναι χρέος όλων μας να προασπίσουμε και να διαφυλάξουμε αυτές τις αξίες, καθώς ο εκφοβισμός, η τρομοκρατία και ο φασισμός δεν χωράνε στις ζωές μας».

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ