Εφημερίδα Κοινωνική

ΟΤΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΣΩΣΤΑ, ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! – Γράφει ο Στέφανος Κουλουμπής Υπεύθυνος Δικτύου Γραφείων του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ

 Breaking News

ΟΤΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΣΩΣΤΑ, ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! – Γράφει ο Στέφανος Κουλουμπής Υπεύθυνος Δικτύου Γραφείων του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ
29 Δεκεμβρίου 2018

Οι Έλληνες έχουμε χρεωθεί με πάνω από 250 δις ευρώ για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των συστημικών Τραπεζών. Τις πληρώσαμε και εξακολουθούμε να τις πληρώνουμε με «ανεργία», «δυστυχία», «φτωχοποίηση», με «απαλλοτριώσεις» Δημόσιας και Ιδιωτικής περιουσίας … και αρκετοί με το έσχατο, τις αυτοκτονίες αλλά και με πολλές ψυχασθένειες (κατάθλιψη, διπολισμό) όπως και καρδιακά νοσήματα, καρκίνους κλπ). Ποια η Φαρμακευτική Αγωγή ; ΔΕΝ κλείνουμε τα μάτια μας, ΔΕΝ απομονωνόμαστε – ΕΝΩΜΕΝΟΙ οφείλουμε και πρέπει να ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ.- όλοι ΜΑΖΙ !

Η «διεκδίκηση» είναι η καθημερινότητά μας και οφείλει να γίνει κοινή για όλους. Γιατί όταν η διεκδίκησή μας είναι σωστά δομημένη, δικαιωνόμαστε !

Απόδειξη για την διαρκή «Διεκδίκηση» η απόφαση 2197/2018 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών , μία απόφαση “βόμβα”, όπου ο Λεωνίδας Στάμος επικεφαλής δικηγόρος του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, τινάζει στον αέρα όλες τις απαιτήσεις από δάνεια και κάρτες των Κυπριακών Τραπεζών. Πρωτοφανής απόφαση του ΠολΠρωτΑθηνών 2197/2018 (δείτε σχετικά εδώ: https://filoiypervasi-pireas.blogspot.com/2018/11/blog-post_434.html). Είχε επισημανθεί το θέμα εδώ και πολύ καιρό. Αυτήν την επισήμανση την μετουσιώσαμε σε απόφαση και με αυτήν την απόφαση το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι στο προκείμενο του εν λόγω δανείου που για εμάς ισχύει για την συντριπτική πλειοψηφία των Δανείων και καρτών των Κυπριακών Τραπεζών που σήμερα διεκδικούνται από την τράπεζα Πειραιώς, η τράπεζα που έβγαλε τη Διαταγή Πληρωμής ΔΕΝ είχε την «ενεργητική νομιμοποίηση» να διεκδικήσει το δάνειο και εφόσον δεν μπορούσε (η Τράπεζα) να διεκδικήσει το εν λόγω δάνειο κακώς έβγαλε την Δ.Π., γι’ αυτό το δικαστήριο ακύρωσε την Δ.Π. – Έτσι η ΥΠΕΡΒΑΣΗ στη βάση αυτή δημιούργησε μια νέα ΔΡΑΣΗ που αφορά τα δάνεια των Κυπριακών Τραπεζών και δεν αφορά μόνο τα «κόκκινα δάνεια» αλλά αφορά και τα δάνεια που εξυπηρετούνται – τα «πράσινα», καθότι όταν δεν έχεις την Ενεργητική Νομιμοποίηση όχι μόνο δεν δικαιούσαι να βγάλεις Δ.Π. και να επισπεύδεις πλειστηριασμούς αλλά επιπλέον δεν δικαιούσαι να ζητάς και την πληρωμή των δόσεων!

Σε ότι αφορά την απόφαση αυτή που την κυνηγάμε από το 2014 γιατί οι Κυπριακές τράπεζες όταν έφυγαν – κακήν κακώς – τον Μάρτιο του 2013 με τρία συμφωνητικά το 1ο με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ – Το 2ο με την ΚΥΠΡΟΥ και το 3ο με την MARFIN όπως είχε μετεξελιχθεί, μεταβίβασαν όλα τα υπάρχοντα στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ – Όταν όμως «μεταβιβάζεις» όλα σου τα υπάρχοντα θα πρέπει να γίνει μια καταγραφή των υπαρχόντων, γιατί άλλα υπάρχοντα τα έχεις ενεχυριάσει, άλλα τα έχει δανείσει… άλλα τα έχει δώσει, δεν σημαίνει το απλό: «πωλείται επιπλωμένο» …οφείλει να γίνει λεπτομερής καταγραφή των επίπλων… !!! Εμείς λέμε «κύριοι ΔΕΝ υπάρχει καταγραφή των επίπλων – είναι ελλιπής – είναι ανύπαρκτα … είναι όλα στον αέρα.»

Βγαίνει λοιπόν μια Διαταγή Πληρωμής για 1.8 εκατ. Ευρώ – Αυτή τη Δ.Π. την έχει επισπεύσει κατά της εταιρείας – Η τράπεζα δηλ. έβγαλε 3 φορές το εργοστάσιο στον πλειστηριασμό – κι έρχεται ο εγγυητής σ’ εμάς (ως μέλος μας) και διαπιστώνουμε και επιβεβαιώνεται με απόφαση του Πολυμελούς ότι ουδέποτε ήρθε στα χέρια της κύριας τραπέζης που είχε επισπεύσει ήδη 3 φορές στον πλειστηριασμό το εργοστάσιο ότι ουδέποτε έφτασε στα χέρια της Τραπέζης.

Αν αυτός ο άνθρωπος τα είχε παρατήσει και δεν έκανε τίποτα τι θα είχε κάνει;;; αυτό αφορά όλα τα δάνεια των Κυπριακών Τραπεζών είτε ενήμερα είτε κόκκινα. ΔΕΝ δικαιούνται ούτε να τα πληρώνονται ούτε να σας βγάζουν Διαταγή Πληρωμής.

Είχαμε κάνει το ΕΞΩΔΙΚΟ προ 4 μηνών και έρχεται μια απαντητική επιστολή της κυρίας Τραπέζης και λέει … «το βεβαιώνουμε εμείς» – Σας το λέμε κύριοι τραπεζίτες δημόσια … σας το είπαμε τηλεοπτικά το λέμε και από εδώ ! «αφού είσαστε απατεώνες και με απόφαση δικαστηρίου» – Τι μας βεβαιώνετε λοιπόν; αυτό που ζητάμε είναι να μας δώσετε βεβαίωση των Ορκωτών λογιστών που υπέγραψαν την μεταφορά ότι είναι «καθαρό» (δάνειο) και είναι της «κύριας τράπεζας» – Είναι δυνατόν να μας απαντά η Τράπεζα, δηλ. ο αντίδικος και να μας βεβαιώνει ότι έχει την «ενεργητική νομιμοποίηση» όταν τον πιάσαμε να μας «εξαπατά» ;;; είναι δυνατόν να ζητώ από τον «αντίδικο» την Τράπεζα αν καλώς ή κακώς μου έκανε καταγγελία της συμβάσεως ή μου επέδωσε Διαταγή Πληρωμής ή την Κατασχετήρια έκθεση!!!

ΔΡΑΣΗ : ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Ζητούμε από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, όπως, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, αποστείλει όλα τα απαραίτητα περί αποδείξεως της ενεργητικής της νομιμοποίησης έγγραφα, τα οποία υποχρεούται εκ του νόμου να έχει στην κατοχή της, προκειμένου να υφίσταται η απαίτησή της, από τα οποία, κατά τις από 26/03/2013 Συμβάσεις Πώλησης και Μεταβίβασης, πρέπει να προκύπτει:

-Ότι, αφ’ ενός, το εν λόγω δάνειο/πιστωτική κάρτα συγκαταλέγεται στα καταγραφόμενα στο CD του όρου 5.1 «Ελληνικά Δάνεια» και ακολούθως και, ότι, αφ’ ετέρου, υφίσταται η επαλήθευση του «Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα» του ίδιου όρου, ότι το εν λόγω δάνειο/πιστωτική κάρτα υπάρχει κατά το Χρόνο της Αποτίμησης.

-Εάν, το εν λόγω δάνειο/πιστωτική κάρτα, αποτέλεσε εξασφάλιση για καλυμμένες ομολογίες και κατ’ επέκταση : (2α) εάν τελικώς, αφ’ ενός η τράπεζα ΜΕΡΙΜΝΗΣΕ και (2β) εάν, αφ’ ετέρου, το εν λόγω δάνειο πιστωτική κάρτα, αποδεσμεύτηκε (βλ. όρο 2.4 στ.4,5).

-Ότι, το εν λόγω δάνειο/πιστωτική κάρτα ενεγράφη στο σχετικό Δημόσιο Βιβλίο.

-Εάν, το εν λόγω δάνειο/πιστωτική κάρτα «ρευστοποιήθηκε» λογιστικώς ως εξασφάλιση σε καλυμμένες ομολογίες.

-Ότι, επαληθεύθηκε από τον «Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα» του όρου 5.1, ότι το εν λόγω δάνειο/πιστωτική κάρτα υπάρχει κατά τον χρόνο της αποτίμησης.

Κανείς δεν πρέπει να αδιαφορήσει! – μάθετε να διεκδικείτε!!!

Πέρα λοιπόν από τις προσωπικές και τις ευχές της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ για ένα ευτυχισμένο 2019 με πολλές και όμορφες στιγμές, δημιουργία και επιτυχίες συμπληρώνουμε και με μια συνεχή δυναμική παρουσία στην ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ της περιουσίας σας και της αξιοπρέπειάς σας, την δική σας και της οικογένειάς σας !! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2019.

ypervash_1

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ