Εφημερίδα Κοινωνική

Μια υπέροχη ημέρα στην Χαλκίδα με τη συντροφιά της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»

Μια υπέροχη ημέρα στην Χαλκίδα με τη συντροφιά της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»
06 Δεκεμβρίου 2018

*Επιμέλεια Χριστίνα Μπιτάδου

Μονοήμερη εκδρομή στην υπέροχη Χαλκίδα, στον πιο κοντινό προορισμό από την Αθήνα, επέλεξε να κάνει ο σύλλογος της Αδελφότητας Κρητών «Η ΟΜΟΝΟΙΑ».

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Θεόδωρος Τσόντος, τα μέλη και μαθητές πέρασαν μια εκπαιδευτική και ξέγνοιαστη Κυριακή έχοντας μαζί τους την καλύτερη διάθεση. Στην εκδρομή συμμετείχαν 85 άτομα!

Φτάνοντας στην πρωτεύουσα της Εύβοιας, γνωστή ως πόλη των «τρελών νερών», έγινε μια σύντομη στάση για καφέ αλλά και για βόλτα. Όλοι απόλαυσαν την υπέροχη ημέρα, δίπλα στη θάλασσα. Όλοι έγιναν μια παρέα γνωρίζοντας καλύτερα ο ένας τον άλλον και βεβαίως, βγήκαν πολλές φωτογραφίες.

Ένας ακόμη προορισμός της εκδρομής ήταν και η επίσκεψη στον Αγ. Ιωάννη Ρώσο που βρίσκεται στο Προκόπι. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον ομώνυμο Άγιο. Το προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη λειτουργεί κάτω από την άμεση εποπτεία της Μητρόπολης Χαλκίδας. Είναι ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα, όχι μόνο της Εύβοιας αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού.

Η εκδρομή όμως είχε και συνέχεια. Επειδή νηστικό αρκούδι δεν χορεύει… αφού πήραμε την ευλογία του Αγίου, πήγαμε να φάμε και να πιούμε στην ταβέρνα «Πλάτανο» διασκεδάζοντας με τους Θοδωρή Ποθουλάκη στη λύρα και Γιώργη Βροντινάκη στο λαούτο.

Στην επιστροφή προς τον Πειραιά ο πρόεδρος κ. Τσόντος έδωσε υπόσχεση για πολλές ανάλογες εκδρομές κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα!

chalkida

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ