Εφημερίδα Κοινωνική

Κ. Κατσαφάδος: «Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να περιορίσετε τη συντριβή σας» -Παρέμβαση του βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων στη Βουλή

Κ. Κατσαφάδος: «Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να περιορίσετε τη συντριβή σας» -Παρέμβαση του βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων στη Βουλή
14 Δεκεμβρίου 2018

«Oσες ενέσεις αυτοπεποίθησης και να κάνετε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζετε την αλήθεια και όλοι αντιλαμβάνονται την μεγάλη αγωνία την οποίαν έχετε, η οποία δεν είναι αν θα κερδίσετε τις εκλογές. Αυτό κι εσείς οι ίδιοι το έχετε διαγράψει. Το μόνο, όμως, που σας ενδιαφέρει είναι πώς θα περιορίσετε την επερχόμενη συντριβή σας. Όσο, όμως, κι αν επιχειρείτε να μεταμφιεστείτε σε Άγιους Βασίληδες λόγω των ημερών δημιουργώντας κλίμα παροχών, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μετά τα Φώτα οι καλικάντζαροι φεύγουν και τα παραμύθια σταματούν». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019, ο βουλευτής της ΝΔ στην Α Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Ο κ. Κατσαφάδος τόνισε επίσης ότι: «Ο Προϋπολογισμός τον οποίο συζητάμε σήμερα, όπως καταλαβαίνετε, δεν θα έχει ημερομηνία λήξης το τέλος του 2019, αλλά πολύ νωρίτερα. Διότι η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, θα κληθεί να τον προσαρμόσει στις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτός, λοιπόν, δεν είναι ένας προϋπολογισμός έτους, αλλά το πολύ ενός εξαμήνου.

Ας δούμε, όμως, τι λέτε ακόμα και σε αυτόν, τον υπό προθεσμία Προϋπολογισμό. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στους πίνακες, από τον ΦΠΑ το κράτος προσβλέπει να εισπράξει το 2019 περίπου 17,2 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένα σε σύγκριση με το 2018 κατά 141 εκατομμύρια.

Παραπάνω έσοδα εκτιμά ότι θα εισπράξει και από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε τσιγάρα, ποτά και καύσιμα, καθώς η πρόβλεψη για το 2019 είναι 7,38 δισεκατομμύρια, έναντι 7,29 δισεκατομμυρίων που ήταν το 2018.

Τα καθαρά έσοδα από φόρους στο 2019 διαμορφώνονται στα 46,423 δισεκατομμύρια, από 45,418 δισεκατομμύρια στα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν φέτος. Δηλαδή, είναι μία αύξηση πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Μπορεί ο ΕΝΦΙΑ να μειώνεται για τους μικροϊδιοκτήτες, αλλά από 1η του Γενάρη θα τεθούν σε ισχύ οι νέες αντικειμενικές αξίες. Αυτό σημαίνει ότι στο 37% των ζωνών, δηλαδή σε τρεις χιλιάδες επτακόσιες ενενήντα δύο περιοχές όπου οι τιμές ζώνης αυξάνονται, αυξάνεται το φορολογικό και όχι μόνο το κόστος κάθε είδους μεταβίβασης, όπως είναι οι αγορές, οι γονικές παροχές και οι δωρεές.»

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ