Εφημερίδα Κοινωνική

Οι απόψεις της επιχειρηματικής κοινότητας του Πειραιά -Επιστολή ΚΟΡΚΙΔΗ στον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Οι απόψεις της επιχειρηματικής κοινότητας του Πειραιά -Επιστολή ΚΟΡΚΙΔΗ στον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
14 Δεκεμβρίου 2018

Με την ευκαιρία της έναρξης του 12ου Συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ, στην οποία μεταξύ άλλων, αναφέρει: Θα ήθελα να σας καταθέσω τις απόψεις της επιχειρηματικής κοινότητας του Πειραιά αναφορικά με τους κινδύνους και τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Οι δέκα επισημάνσεις της επιχειρηματικής κοινότητας του Επιμελητηρίου μας για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας σας είναι ήδη γνωστές. Επιγραμματικά, θα ήθελα να σας αναφέρω τις εξής:

1. Δεύτερη ευκαιρία στις βιώσιμες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, με 120 δόσεις και ελάφρυνσή τους από χρέη στις τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

2. Μείωση της υπέρμετρης φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων και του μη μισθολογικού κόστους.

3. Στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με πόρους του ΕΣΠΑ και χρηματοδότηση των νεοφυών και καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων.

4. Καθιέρωση ενός αυτοματοποιημένου συστήματος ηλεκτρονικής αδειοδότησης για όλους τους κλάδους.

5. Ριζική βελτίωση του χωροταξικού και πολεοδομικού πλαισίου για τις επενδύσεις και τις οικονομικές δραστηριότητες με χαμηλότερο ενεργειακό κόστος. 6.Στήριξη της εξωστρεφούς εμπορικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Ταχεία επιστροφή ΦΠΑ σε εξαγωγείς και επιχειρήσεις ναυτιλιακών δραστηριοτήτων.

7.Διεύρυνση του ωραρίου στα τελωνεία και ενεργοποίηση του έργου «Ενιαία Θυρίδα», που απλοποιεί σε ολόκληρη τη χώρα τις διαδικασίες εξαγωγών.

8.Ψηφιακό Μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης.

9.Ανάπτυξη συνδυασμένων μεταφορών και εφοδιαστικής, επαναλειτουργία ναυπηγείων και αναβίωση της ναυπηγοεπισκευής.

10.Επιβράβευση της υγιούς επιχειρηματικότητας, των ενήμερων φορολογικά επιχειρήσεων και των ασφαλιστικά συνεπών εργοδοτών.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ