Εφημερίδα Κοινωνική

Τι σκέφτονται στη ΝΔ για τις «εκκρεμότητες» σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

 Breaking News

Τι σκέφτονται στη ΝΔ για τις «εκκρεμότητες» σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη
26 Νοεμβρίου 2018

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να φαίνεται ότι κλείνει τις εκκρεμότητες με τις υποψηφιότητες για τον δήμο στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά, καθώς, αφενός φαίνεται ότι έχει κλειδώσει η Κατερίνα Νοτοπούλου, αφετέρου αποκρυσταλλώθηκε η υποψηφιότητα του καθηγητή Νίκου Μπελαβίλα, απομένει το ερώτημα, τι πρόκειται να κάνει η ΝΔ που έχει ακόμα σημαντικές εκκρεμότητες στο παζλ των στηρίξεών της στον αυτοδιοικητικό χάρτη.

Η αλήθεια είναι ότι, με εξαίρεση τον δήμο της Αθήνας, όπου η στήριξη στο πρόσωπο του Κώστα Μπακογιάννη ήταν σαφής και αβίαστη, στη ΝΔ έχουν υπάρξει δυσκολίες, τόσο σε ό,τι αφορά το μεγάλο λιμάνι, όσο και στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει χαθεί αρκετός χρόνος. Βέβαια, αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, η απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην είναι υποψήφιος, έδωσε περιθώριο στο κόμμα να κοιτάξει με μεγαλύτερη ψυχραιμία τις επιλογές του.

Αρχής γενομένης από τον Πειραιά, η ΝΔ έχει εκκρεμότητα, λόγω της…αυτοαπόσυρσης του Βασίλη Κορκίδη. Ο κ. Κορκίδης είχε συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος, το σκέφτηκε εκτενώς, κάποια στιγμή επιβεβαίωνε και ο ίδιος ότι αποφάσισε να κατέλθει στον στίβο της αυτοδιοίκησης και, μετά από τρεις μέρες, άλλαξε γνώμη, προκαλώντας σωρεία δημοσιευμάτων. Πάντως, μέχρι στιγμής πρόσωπο για τον Πειραιά δεν έχει βρεθεί (αν και ξανα-ακούστηκε το όνομα του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ειδικά μετά το γεύμα που παρέθεσε σε δημοτικούς του συμβούλους στα Καμίνια). Η πίεση είναι μεγάλη καθώς την ίδια ώρα γαλάζια πρόσωπα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Γιάννη Μώραλη. Έτσι, προ ολίγων ημερών, ανακοινώθηκε η προσχώρηση στον συνδυασμό Μώραλη του προέδρου της ΝΟΔΕ Α’ Πειραιώς Γιάννη Βοϊδονικόλα, αλλά και των κομματικών στελεχών Γρηγόρη Βήχου, Τάσου Μαρκαριάν και Μαρίας Γκουτζαμάνη.

Και αν στον Πειραιά υπάρχει…γαλάζιο έλλειμμα υποψηφιοτήτων, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει υπερπληθώρα. Με τον πρώην υπουργό της ΝΔ Γιώργο Ορφανό να έχει ήδη ανακοινώσει υποψηφιότητα, κόντρα στη βούληση της οδού Πειραιώς, το κόμμα ψάχνει πρόσωπο. Κάποια στιγμή, βρέθηκε πολύ κοντά με τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, αλλά και ο κ. Καϊτεζίδης έκανε, εν τέλει πίσω. Κρούση έγινε στον βουλευτή της Α’ Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα, ο οποίος, όμως, δεν ενδιαφέρεται να μεταπηδήσει στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως και κανείς άλλος εκ των βουλευτών της Α’ Θεσσαλονίκης (Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη). Συνεπώς, το όνομα που ακούγεται έντονα είναι αυτό του παλιού «μητσοτακικού», αλλά και έχοντος εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, Νίκου Ταχιάου, με τον οποίο συναντήθηκε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον ρώτησε, αν ενδιαφέρεται, για να εισπράξει θετική απάντηση, χωρίς, όμως, αυτό, όπως διασαφήνιζε ο κ. Ταχιάος, να σημαίνει ακόμα στήριξη στο πρόσωπό του. Βεβαίως, υπάρχει και η περίπτωση του ανεξάρτητου υποψηφίου Κωνσταντίνου Ζέρβα, την οποία η ΝΔ εξέτασε. Τέλος, κρίσιμος παράγοντας στην εξίσωση είναι και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή, μελετώντας όλα τα ενδεχόμενα και έχοντας αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει και στον δήμο.

Με πληροφορίες από το reader.gr

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ