Εφημερίδα Κοινωνική

Στην Αίγινα η Ρένα Δούρου: «Πράττουμε τα αυτονόητα» – Τι γίνεται με την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού

 Breaking News

Στην Αίγινα η Ρένα Δούρου: «Πράττουμε τα αυτονόητα» – Τι γίνεται με την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού
28 Νοεμβρίου 2018

Στην Αίγινα βρέθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου για να επιβλέψει την πρόοδο σειράς έργων υποδομής – λιμενικά, οδοποιίας, ύδρευσης – αλλά και έργων πολιτισμού και αθλητισμού που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και αλλάζουν τα δεδομένα για τους κατοίκους του νησιού και τους χιλιάδες επισκέπτες του.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Τρίτης 27/11, η Περιφερειάρχης, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη και τον Προϊστάμενο της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρη Δρόση, μετέβη με τον Δήμαρχο Αίγινας, Δημήτρη Μούρτζη στον χώρο που κατασκευάζεται ο υποθαλάσσιος αγωγός σύνδεσης της Αίγινας, έργο προϋπολογισμού 30.135.000 ευρώ.

Πρόκειται για έργο πνοής που ικανοποιεί με τον αρτιότερο, τεχνικά τρόπο, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Ένα έργο που, όπως υπογράμμισε η Ρένα Δούρου, βάζει τέλος σε απαράδεκτες και αναχρονιστικές καταστάσεις, τύπου «νερουλάδων» στον 21ο αιώνα. Η ίδια έκανε λόγο για «ένα σπουδαίο επιστημονικό και τεχνολογικό επίτευγμα». «Σε λίγους μήνες από σήμερα θα μπορούμε να πούμε χωρίς ίχνος υπερβολής ότι πράξαμε το αυτονόητο, σε μία χώρα που τα αυτονόητα είναι τα ζητούμενα. Η Περιφέρεια Αττικής ικανοποιεί το δικαίωμα στο νερό», σημείωσε η Περιφερειάρχης.

Η Περιφέρεια Αττικής πέτυχε να γίνει το έργο με το σύστημα Μελέτη – Κατασκευή, διασφαλίζοντας τον ανταγωνισμό. Σήμερα κατασκευάζεται ο αγωγός στην ξηρά, ενώ προχωρά η γραφειοκρατική διαδικασία για την τελική αδειοδότηση. Την ίδια στιγμή ολοκληρώνεται ένα κρίσιμης σημασίας έργο για την ύδρευση του νησιού. Η κατασκευή των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης για την τροφοδότηση των δεξαμενών ύδρευσης του νησιού, έργο ΕΣΠΑ που ξεκίνησε την περίοδο 2007 – 2013, και ολοκληρώνεται την περίοδο 2014 – 2020.

2

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε επίσκεψη στον χώρο που δημιουργείται το έργο της νέας πτέρυγας του Μουσείου “Χρήστου Καπράλου”, προϋπολογισμού 3,7 εκατομμυρίων ευρώ. Την Περιφερειάρχη υποδέχτηκε η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα και η Επιμελήτρια του Μουσείου Καπράλου, Αρετή Πηγιαδίτη.

Υποδεχόμενη την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου στο Μουσείο Καπράλου, η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα δήλωσε: «Σε λίγο, πριν τελειώσει ο χρόνος, δημοπρατείται επιτέλους η νέα πτέρυγα του Μουσείου Καπράλου χάρη στη Ρένα Δούρου και την Περιφέρεια Αττικής, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την πρότασή μας και δέχθηκε να χρηματοδοτήσει αυτό το σπουδαίο έργο που θα στεγάσει το καταπληκτικό έργο του μεγάλου γλύπτη Χρήστου Καπράλου και την αίθουσα των τριών φίλων της Αίγινας, του Καπράλου, του Μόραλη και του Νικολάου».

3

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ