Εφημερίδα Κοινωνική

Κινητοποίηση Μουσικού Σχολείου Πειραιά: «Αντιστεκόμαστε στην επικείμενη υποβάθμιση και στο προωθούμενο ν/σ του υπ. Παιδείας»

Κινητοποίηση Μουσικού Σχολείου Πειραιά: «Αντιστεκόμαστε στην επικείμενη υποβάθμιση και στο προωθούμενο ν/σ του υπ. Παιδείας»
28 Νοεμβρίου 2018

Γονείς, μαθητές και καθηγητές κινητοποιούνται για το νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία. Συγκεκριμένα, τονίζουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε συγκεκριμένες διατάξεις του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να αλλοιωθεί ο ρόλος και η ειδική εκπαιδευτική αξία των μουσικών σχολείων. Συγκεκριμένα, η απάλειψη του όρου ««προετοιμασία και κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση στον τομέα της μουσικής» και η αντικατάσταση με την διατύπωση «προετοιμασία και ενθάρρυνση και στήριξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για τη μουσική» δημιουργεί σοβαρά ζητήματα ως προς τις απαιτήσεις και τις ειδικότητες των καθηγητών, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντικές αλλαγές του προγράμματος σπουδών.

Ακόμη, γίνεται λόγος και για την δωρεάν προετοιμασία των ειδικών πανελλαδικός εξεταζόμενων μαθημάτων της Μουσικής, όπου απαιτείται επιστημονική κατάρτιση και όχι «ενθάρρυνση» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση. Οι φωτογραφίες είναι από την κινητοποίηση – διαμαρτυρία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, στις 27/11, σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης.

2

3

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ