Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ -Ιωσήφ Βουράκης: Αυτός είναι ο λόγος που «συστρατεύομαι» με τον Γιάννη Μώραλη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ -Ιωσήφ Βουράκης: Αυτός είναι ο λόγος που «συστρατεύομαι» με τον Γιάννη Μώραλη
23 Νοεμβρίου 2018

*Συνέντευξη στον Κώστα Παναγιωτάκη

Ο Ιωσήφ (ή Σήφης όπως πολλοί τον γνωρίζουν) Βουράκης είναι ένα από τα πρόσωπα που συνήθως ταράζουν τα αυτοδιοικητικά «νερά» του Πειραιά. Γνωστός επιχειρηματίας, πρώην επικεφαλής τους συνδυασμού «Πειραιάς Νέα-Αρχή» και προσφάτως, μια από τις πιο δυνατές «μεταγραφές» του συνδυασμού «Πειραιάς – Νικητής» του Γιάννη Μώραλη. Η έντονη παρουσία του στα δημοτικά συμβούλια και ο «πύρινος» λόγος του για θέματα της πόλης, αναγνωρίστηκε σχεδόν από όλους, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που συνετέλεσαν σε αυτή τη «μεταγραφή». Πλέον, έχοντας μια ξεχωριστή θέση στον συνδυασμό «Πειραιάς – Νικητής», αποφασίζει να μιλήσει ανοιχτά.

-κ. Βουράκη, ως επιχειρηματίας της πόλης, φαντάζομαι «πρεσβεύετε» αυτό που λέει ότι μόνο με δουλειά πας μπροστά, ακόμη και ως δημοτικός σύμβουλος…

Όλη μου η ζωή είναι στον Πειραιά, τα παιδιά μου η οικογένειά μου, οι επιχειρήσεις μου, το σπίτι μου όλη μου η ζωή είναι σε αυτή την πόλη. Είχα την τύχη να έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου, τον πατέρα μου τον Βασίλη Βουράκη, ο οποίος μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του μου έμαθε πάρα πολλά πράγματα. Με έμαθε να δουλεύω, με έμαθε ότι μόνο από τη δουλειά μου πρέπει να ζω και κυρίως, με έμαθε να αγαπάω το σπίτι μου, την οικογένειά μου, την πόλη μου και μέσα από αυτά που ο ίδιος έκανε γι’ αυτή την πόλη κατάλαβα ότι θέλω να ακολουθήσω τα βήματά του.

- Τι έχει αλλάξει από το ξεκίνημά σας;

Το 2010 ασχολήθηκα ενεργά πρώτη φορά με τα κοινά της πόλης μας, δίνοντας μία καθημερινή μάχη τόσο με τα προβλήματα που είχε τότε ο Πειραιάς όσο και με τον τότε δήμαρχο, ο οποίος είχε έναν δικό του τρόπο (όχι τόσο πολιτικά ορθό) να αντιμετωπίζει τους πολιτικούς αντιπάλους του. Τότε ήταν που αποφασίσαμε μαζί με κάποιους φίλους ότι πρέπει να κάνουμε μία κίνηση μία ανεξάρτητη και ελεύθερη δημοτική κίνηση! Φτάνοντας λοιπόν προς τη ημέρα των εκλογών και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και τις «σειρήνες» που λέγανε ότι θα κάνουμε πίσω και ότι ή θα πάμε με κάποιον άλλον ή θα ενωθούμε με κάποιον άλλον συνδυασμό -έχοντας μέσα μας σταθερή αρχή και πεποίθηση ότι πρέπει και επιβάλλεται να φτάσουμε μέχρι το τέρμα- καταφέραμε και πήραμε ένα ποσοστό κοντά στο 3%.

-Ο Πειραιάς έχασε ευκαιρίες, το έχετε πει κατ’ επανάληψη…

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ο Πειραιάς έχει μείνει πολύ πίσω τόσα χρόνια, έχει χάσει τεράστιες ευκαιρίες (βλέπε Ολυμπιακούς Αγώνες κτλ) και από πόλη προορισμός κατάντησε μια εσωστρεφής πόλη, μια πόλη αφιλόξενη που διώχνει όχι μόνο τους γηγενείς Πειραιώτες αλλά και όποιον άλλο ήθελε να επενδύσει η” να ξοδέψει ένα ευρώ στον Πειραιά! Γιατί έγινε αυτό; Γιατί ο Πειραιάς διοικήθηκε από ανθρώπους που το όραμά τους έφτανε μέχρι τα σκαλιά του δημαρχείου!

-Μπορεί να αλλάξει κάτι τα επόμενα χρόνια;

Τα επόμενα 4 χρόνια, κατά την άποψη μου, είναι η τελευταία ευκαιρία για την πόλη μας ! Για να πετύχουμε όμως το επιθυμητό επιθυμητό χρειάζεται ασταμάτητη συλλογική δουλειά και για να γίνει αυτό επιβάλλεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις γνώσεις μας και την αγάπη μας για τον Πειραιά.

-Και φτάνουμε στο ζητούμενο. Γιατί με τον Μώραλη;

Αν κοιτάξει κανείς τα προηγούμενα 4 χρόνια θα καταλάβει ότι είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν με τον δήμαρχο και σίγουρα οι οποίες διαφωνίες μας είχαν έναν κοινό παρονομαστή: την αγάπη μας μία την αγωνία μας για τον Πειραιά! Εγώ πιστεύω στον ίδιο τον Γιάννη Μώραλη γιατί μέχρι τώρα έχει δείξει ότι έχει όρεξη, ότι έχει όραμα και ότι έχει τη θέληση να φτιάξει την πόλη μας, που τώρα πια είναι και δική του πόλη! Έχουν μπει οι βάσεις για να γίνουν μεγάλες αλλαγές στην πόλη τα επόμενα χρόνια. Υπάρχει και μια τρομερή συγκυρία- ευκαιρία: Η διάθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη να δώσει στην πόλη! Θεωρώ λοιπόν ότι τώρα είναι η ώρα που πρέπει να γίνει το επόμενο βήμα και να αξιοποιήσουμε τη διάθεση ενός ανθρώπου να προσφέρει και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να φτάσουμε την πόλη μας εκεί που της αξίζει. Να κάνουμε τον Πειραιά μια πόλη που θα είναι τα παιδιά μας περήφανα που ζουν σε αυτήν!

-Και οι άμεσοι στόχοι;

Να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, να κάνουμε τον Πειραιά και πάλι μια πόλη που θα χαίρεσαι να ζεις και να εργάζεσαι! Να γίνει η πόλη μας και πάλι ανοιχτή στην επιχειρηματικότητα και τους επισκέπτες. Να γίνει και πάλι ο Πειραιάς προορισμός. Και βεβαίως έμφαση με ουσιαστικές λύσεις σε κοινωνική πολιτική, πράσινο, παιδικές χαρές και κυκλοφορικό.

Και άλλα βήματα του Ιωσήφ Βουράκη (πέρα από τη δημοτικά): Απόφοιτος ΤΕΙ Πειραιά (τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων), διαιτητής μπάσκετ Β’ εθνικής και από τον Ιούνιο του 2018 πρόεδρος της ΚΕΔ ΕΣΚΑΝΑ (κεντρική επιτροπή διαιτησίας). Το 2004 ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση (κοσμηματοπωλείο) στην πλατεία Πηγάδας. Από το 2010 μέχρι και το 2015 ασχολείται παράλληλα και με τον χώρο της εστίασης διατηρώντας 2 καταστήματα (εστιατόρια). Το 2015, εν μέσω κρίσης, ανοίγει άλλο ένα κοσμηματοπωλείο στο κέντρο του Πειραιά (Σωτήρος).

 Σχέδιο 1 (Page 5)

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ