Εφημερίδα Κοινωνική

Cpt. Mανώλης Τσικαλάκης Πρόεδρος ΠΕΠΕΝ: Δυστυχώς, πάλι δεν θα ψηφίσουν οι Έλληνες Ναυτικοί

 Breaking News

Cpt. Mανώλης Τσικαλάκης Πρόεδρος ΠΕΠΕΝ: Δυστυχώς, πάλι δεν θα ψηφίσουν οι Έλληνες Ναυτικοί
22 Νοεμβρίου 2018

Η βασικότερη Συνταγματική επιταγή των ελεύθερων δημοκρατικών κρατών είναι η κατοχύρωση της ισονομίας των δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της.

Ένα από τα ουσιώδη δικαιώματα του πολίτη είναι ασφαλώς το δικαίωμα να εκλέγει με την ψήφο του και να επιλέγει εκείνους που θα διακυβερνούν τη χώρα.

Αυτήν τη θεμελιώδη αρχή του Συντάγματος στερούνται έως τώρα οι Έλληνες ναυτικοί, καθώς η φύση και οι συνήθεις ανάγκες του επαγγέλματος δεν παρέχουν την δυνατότητα της φυσικής παρουσίας και συμμετοχής στις εθνικές εκλογές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος συνιστά ταυτόχρονα και μια πράξη υποχρεωτική, καθώς η αδικαιολόγητη παράλειψή της, όπως γνωρίζουμε, τιμωρείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Οι Έλληνες ναυτικοί δεν είναι εκ του μακρόθεν θεατές του κοινωνικού γίγνεσθαι. Αντιθέτως, καταλαμβάνουν ένα ευρύ μέρος της ελληνικής κοινωνίας , αποτελούν έναν από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας και συμβάλλουν ενεργά στην περαιτέρω ενίσχυσή της. Πληρώνουν φόρους, εισάγουν συνάλλαγμα, επενδύουν στην χώρα και είναι αναμφίβολα λανθασμένο και αδικαιολόγητο να θεωρούνται μια αποκομμένη κατηγορία πολιτών, την στιγμή που και ενημερώνονται αλλά και μπορούν να συμμετέχουν στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της Πολιτείας.

Μέχρι σήμερα η Πολιτεία έχει αδιαφορήσει για την εφαρμογή αυτής της συνταγματικής επιταγής και αμελεί συστηματικά να παραχωρήσει το δικαίωμα ψήφου. Η πλήρης ικανοποίηση του αιτήματος των Ελλήνων ναυτικών για την άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ψήφου, με την παροχή του δικαιώματος αυτού σε όλους του ναυτικούς, όπου και αν βρίσκονται, πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα καθώς αποτελεί πλέον εθνικό χρέος.

Οι Έλληνες ναυτικοί είναι και θα παραμείνουν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πραγματικότητας με σημαντική επιρροή στα τεκταινόμενα της χώρας.

Με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων του νέου ΥΝΑΝΠ κ. Φώτη Κουβέλη, όντας ο ίδιος μέλος της Ένωσης Συνταγματολόγων, ευελπιστούμε οτι θα ασχοληθεί έμπρακτα με αυτό το μείζον συνταγματικό θέμα ,θα δώσει την δέουσα προσοχή και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ