Εφημερίδα Κοινωνική

Χαρης Τσιλιώτης: Όλα όσα καταδεικνύουν την αποτυχία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (Σήμερα τα εγκαίνια του γραφείου του)

 Breaking News

26 Νοεμβρίου 2018

Η οσονούπω τετραετία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όταν με το καλό ολοκληρωθεί στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν, θα αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στην χώρα μας, τα οποία θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπισθούν. Τα κόμματα αυτά ήρθαν στην εξουσία ευαγγελιζόμενα δήθεν το νέο στα πολιτικά ήθη, το ηθικό πλεονέκτημα έναντι των προκατόχων τους στην εξουσία κομμάτων, την μη ανάμιξή τους σε σκάνδαλα και ειδικότερα την διασπάθιση δημόσιου χρήματος, την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού, την εθνικά υπερήφανη στάση στα εθνικά μας θέματα και ιδίως έναντι των δανειστών μας, την καταπολέμηση της ευνοιοκρατίας και οικογενειοκρατίας στην δημόσια διοίκηση και την αποτελεσματική διακυβέρνηση σε ευαίσθητους τομείς, όπως η παιδεία, η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση.

Αντ’ αυτών είδαμε και τους νέους κυβερνώντες να επαναλαμβάνουν και μάλιστα στο τετράγωνο για να μην πω στον κύβο όλα τα «αμαρτήματα» των παλαιοτέρων, περιοριζόμενοι στο τέλος στο ευτελές επιχείρημα ότι «και οι άλλοι τα ίδια έκαναν», ωσάν να τους εξέλεξε ο λαός για να κάνουν τα ίδια, και προβάλλοντας το αποπροσανατολιστικό ερώτημα: «οι άλλοι καλλίτεροι ήταν»;

Αυτά που είδε τελικά ο λαός τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν εντελώς διαφορετικά πράγματα: Συγκεκριμένα είδε:

1. Τους σημερινούς κυβερνώντες και από τα δύο κυβερνητικά κόμματα να εμπλέκονται σε σκάνδαλα, καταρρακώνοντας το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, να θυμίσω μόνο μερικά από αυτά, το σκάνδαλα με τα βοσκοτόπια και τις τηλεοπτικές άδειες, τα βλήματα του κ. Καμμένου, τα σκάνδαλα του κ. Πολλάκη στην Υγεία και άλλα πολλά.

2.. Το βιοτικό επίπεδο του λαού και κυρίως της μεσαίας και μικρομεσαίας τάξης να υποχωρεί αισθητά.

3. Την υπερφορολόγηση (άμεση και έμμεση) να λεηλατεί τα εισοδήματα των εργαζομένων και των ελευθέρων επαγγελματιών.

4. Τα εθνικά μας θέματα και τις σχέσεις μας με τους δανειστές μας να παραδίδονται βορρά στις ορέξεις των γειτόνων μας και των δανειστών μας και η Κυβέρνηση να αποδέχεται όλα όσα της ζητάνε.

5. Ημέτερους, συγγενείς, «κολλητούς» και φίλους να διορίζονται σε κάθε πιθανή και ανύπαρκτη θέση μετακλητών και συμβασιούχων.

6. Την παιδεία και την υγεία να βρίσκονται σε τέλμα, τα δημόσια εκπαιδευτήρια και τα νοσοκομεία να αδυνατούν να παράσχουν στοιχειώδεις υπηρεσίες στους ενδιαφερομένους και τις συντάξεις να συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία, παρά τις απατηλές υποσχέσεις περί δήθεν χορήγησης δέκατης τρίτης σύνταξης.

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από όσα καταδεικνύουν την αποτυχία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Σε επόμενο άρθρο μου θα αναφερθώ και σε άλλα εξίσου ζωτικής σημασίας θέματα για τον ελληνικό λαό που καταδεικνύουν την παταγώδη αποτυχία των σημερινών κυβερνώντων.

 

Ο Χάρης Τσιλιώτης είναι δικηγόρος, καθηγητής Πανεπιστημίου, μέλος μητρώου πολιτικών στελεχών της ΝΔ

 

Τα εγκαίνια του γραφείου του (Μεάνδρου 1 & 7ης Μαρτίου-Νίκαια), θα γίνουν ΣΗΜΕΡΑ, Δευτέρα 26/11 στις 7:00 το απόγευμα.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ