Εφημερίδα Κοινωνική

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έπιασαν στα πράσα τον σεσημασμένο διαρρήκτη –Είχε ρημάξει τα αυτοκίνητα του Πειραιά

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έπιασαν στα πράσα τον σεσημασμένο διαρρήκτη –Είχε ρημάξει τα αυτοκίνητα του Πειραιά
20 Νοεμβρίου 2018

Το μεσημέρι της Κυριακής 18 Νοεμβρίου οι Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά χάρη στην παρατηρητικότητα που διαθέτουν, εντόπισαν άτομο να κινείται ύποπτα στην περιοχή του Μοσχάτου και αποφάσισαν να προβούν στον προβλεπόμενο έλεγχο, διότι τα χαρακτηριστικά του προσομοίαζαν με εκείνα του ατόμου που αναζητείτε από το Τμήμα Ασφάλειας Δημοτικού θεάτρου Πειραιά.

Το ανωτέρω άτομο δεν είχε μαζί του έγγραφα που να αποδεικνύουν τα στοιχεία που δήλωσε προς τους άνδρες της αστυνομίας, πλην όμως τα στοιχεία που δήλωνε προφορικά τα οποία δεν ταίριαζαν με αυτά του αναζητούμενου.

Στην συνέχεια οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Δημοτικού θεάτρου Πειραιά προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα του εν λόγω άνδρα και τελικά έπειτα από ειδικές έρευνες προέκυψε ότι πρόκειται για το αναζητούμενο άτομο, το οποίο κατηγορείτο για 9 διαρρήξεις αυτοκινήτων κυρίως μοντέλου Smart. Νωρίτερα είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας στους αστυνομικούς με σκοπό να διαφύγει την σύλληψη.

Μάλιστα τα αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, με τα αποτυπώματα που είχαν συλλέξει από τα οχήματα που είχε βάλει στο στόχαστρό του. Να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω είχε διαρρήξει ένα συγκεκριμένο όχημα περισσότερες από μια φορές με χρονική διαφορά περίπου έξι μηνών, αφαιρώντας ανταλλακτικά μεγάλης αξίας!

Ποια ήταν η τεχνική του:

Ο άνδρας αφού είχε εντοπίσει το αυτοκίνητο που ήθελε να «χτυπήσει», έσπαζε τον αφαλό της κλειδαριάς της πόρτας, αφαιρούσε τα ανταλλακτικά που ήθελε μεγάλης αξίας (τιμόνι, λεβιέ ταχυτήτων, κονσόλες, κλπ) τα οποία τα διοχέτευε αργότερα στη μαύρη αγορά.

 Χρ. Μπ.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ