Εφημερίδα Κοινωνική

Αμετανόητο το παλαιοκομματικό σύστημα

Αμετανόητο το παλαιοκομματικό σύστημα
29 Νοεμβρίου 2018

*Του Στέφανου Χρήστου υπ. Βουλευτή Β’ Πειραιά

«Μέσα στην ομίχλη της σκανδαλολογίας και σκανδαλοποιίας του χθες και του σήμερα θα εξελιχθεί η μακρά προεκλογική περίοδος.

Το καθημαγμένο πολιτικό σύστημα, γίνεται ηθελημένα βορά στα νύχια των διαφόρων εξωθεσμικών συμφερόντων που έχουν διασφαλίσει την πολυεπίπεδη πολιτική στήριξη και προώθηση των σχεδίων τους.

Οι παλιές χρεοκοπημένες τακτικές, συμπεριφορές και υπόγειες διαδρομές που τις εκφράζουν συγκεκριμένες αναλλοίωτες πολιτικές φωνές και παρουσίες, καλά κρατούν.

Κύρια έγνοια του παλαιοκομματικού, επικίνδυνου για τη χώρα συστήματος, η επόμενη μέρα των εκλογών και η προσπάθεια ελέγχου της σύνθεσης των αντιπροσωπευτικών οργάνων της δημοκρατίας, σε όλα τα επίπεδα. Και βέβαια, γύρω και πίσω απ΄αυτούς οι αιώνιοι μικροπαραγοντίσκοι που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα και την προβολή τους.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν υγιείς δοκιμασμένες πολιτικές δυνάμεις σε όλους τους χώρους και ευτυχώς που οι πολίτες έχουν τον τελευταίο λόγο.

Ας προσέξουμε όμως γιατί, λάθη δεν δικαιολογούνται πλέον και θα είμαστε άξιοι των επιλογών μας σε όλα τα επίπεδα (Βουλή, Ευρωβουλή και Αυτοδιοίκηση).

Εμείς θα συνεχίσουμε ως ενεργοί πολίτες να αγωνιζόμαστε για το πολιτικό ήθος, την πολιτική αξιοπρέπεια και τον πολιτικό πολιτισμό κι ας ενοχλούνται κάποιοι φρυκτωροί και Ηρακλείς του συστήματος».

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ