Εφημερίδα Κοινωνική

Συνεχίζεται η προσπάθεια αποσυμφόρησης στη Μόρια – Φεύγουν άλλα 600 άτομα

Συνεχίζεται η προσπάθεια αποσυμφόρησης στη Μόρια – Φεύγουν άλλα 600 άτομα
05 Οκτωβρίου 2018

ε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια αποσυμφόρησης στον καταυλισμό στη Μόρια, καθώς ακόμη 600 αιτούντες άσυλο, αναχώρησαν ή θα αναχωρήσουν για το λιμάνι του Πειραιά και από εκεί στις δομές φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα από τον καταυλισμό στη Μόρια αναχώρησαν χθες για τις δομές φιλοξενίας στη Βόλβη 213 άτομα, σήμερα αναχωρούν για τον Κατσικά Ιωαννίνων 120 άτομα, ενώ αύριο θα φτάσουν στον Πειραιά 150 άτομα, τα οποία στη συνέχεια θα μεταβούν σε δομές φιλοξενίας στα Γρεβενά.

Στο πλαίσιο της της προσπάθειας του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής για αποσυμφόρηση του καταυλισμού , έχουν αναχωρήσει από τη Λέσβο περισσότερα από 1800 άτομα.

Έτσι έχουν μειωθεί σε 7.500 οι διαμένοντες στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια και σε κτήματα γύρω από αυτόν.

Τον τελευταίο καιρό ο ξένος τύπος και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν επισημάνει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό και οι προσπάθειες αυτές της κυβέρνησης στρέφονται προς αυτό το σημείο. Να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να γίνει και πάλι ανθρώπινη η παραμονή των προσφύγων και των μεταναστών στον καταυλισμό.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ