Εφημερίδα Κοινωνική

Συγκέντρωση και πορεία κατοίκων κατά της Νότιας Επέκτασης του λιμανιού

Συγκέντρωση και πορεία κατοίκων κατά της Νότιας Επέκτασης του λιμανιού
22 Οκτωβρίου 2018

«ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ» βροντοφώναξαν σε μεγάλη συγκέντρωση στον Σταυρό της Πειραϊκής οι κάτοικοι της περιοχής, χτες Κυριακή 21/10 το μεσημέρι. Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από πολλούς ομιλητές για το εφιαλτικό σενάριο της επέκτασης του λιμανιού με κολοσσιαίο μπάζωμα σχεδόν 200 στρεμμάτων θάλασσας μπροστά στην Πειραϊκή για τον ελλιμενισμό 6 τεράστιων κρουαζιερόπλοιων ή κοντεϊνερόπλοιων μήκους γύρω στα 400 και ύψους ουρανοξύστη 60-70 μέτρων.

Έγινε συζήτηση για τις ολέθριες συνέπειες στο περιβάλλον, την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων ολόκληρου του Πειραιά, στην καταστροφή του φυσικού κάλλους του τοπίου της Πειραϊκής, στην υποβάθμιση του Κονώνειου Τείχους που, ως το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο τείχος, είναι ο σημαντικότερος τουριστικός πόλος του Πειραιά, στο ‘θάψιμο’ του τάφου του ιδρυτή της πόλης Θεμιστοκλή καθώς και του αρχαιολογικού και ιστορικού χώρου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Έγινε έκκληση στον Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη κι όλους τους βουλευτές του Πειραιά να στηρίξουν τον αγώνα των κατοίκων για την ακύρωση του παράλογου και καταστροφικού αυτού έργου. Από την Κυβέρνηση ζητήσαμε να προχωρήσει στην ακύρωση μιας εξόφθαλμα λανθασμένης απόφασης. Οι πολλαπλές εκλογές είναι προ των πυλών και τον τελευταίο λόγο έχει ο λαός με την ψήφο του…

Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι συλλογικοτήτων του ευρύτερου Πειραιά καθώς και εκπρόσωπος του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης συγκεντρώθηκαν πάνω από 300 νέες υπογραφές κατά της νότιας επέκτασης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 8000.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε δυναμική πορεία με πανό και πικέτες κατά μήκος της Ακτής Θεμιστοκλέους, στην οποία κυριάρχησε το σύνθημα: «Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ!»


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ