Εφημερίδα Κοινωνική

«Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή» λένε οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

«Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή» λένε οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
15 Οκτωβρίου 2018

Σε ανακοίνωσή τους οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ αναφέρουν:

Την Παρασκευή 12/10/18 πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον νέο Υπουργό Ναυτιλίας κ. Φώτη Κουβέλη και τον Γ.Γ. Λιμένων κ. Χρήστο Λαμπρίδη, εκθέτοντας τα προβλήματα από τη δημιουργία νέου λιμένα στην Πειραϊκή με 4-6 θέσεις για μεγάλα κρουαζιερόπλοια, με βάση το master plan που έχει καταθέσει ο ΟΛΠ και με βάση την υποχρεωτικότητα για πραγματοποίηση του έργου, όπως προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τον ΟΛΠ. Η συνάντηση έγινε σε κλίμα εποικοδομητικό, αφού ο Υπουργός άκουσε προσεκτικά όλες τις τοποθετήσεις και φάνηκε να δείχνει κατανόηση των δίκαιων αντιδράσεων των κατοίκων.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση, να απαλλάξει την COSCO από την υποχρέωση εκτέλεσής του και να απεντάξει το έργο αυτό από το master plan, ως μη απαραίτητο και ωφέλιμο, αντισυνταγματικό, επικίνδυνο και καταστροφικό για: το περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων, την ιστορία του τόπου και των σοβαρών ζητημάτων που εγείρονται και άπτονται των αρμοδιοτήτων και άλλων συναφών σημαντικών φορέων (Πολιτισμού, Άμυνας, Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κλπ).

Κατόπιν αυτής της συνάντησης και σε συνέχεια των προηγούμενων με Περιφέρεια και Δ. Πειραιά, οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ απευθύνουμε κάλεσμα για ενημέρωση και συζήτηση με τους κατοίκους του Πειραιά, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 12:30 στο Μνημείο Αφανούς Ήρωα (Σταυρός της Πειραϊκής, στον όρμο της Αφροδίτης) για να συναποφασίσουμε και να συντονίσουμε τις ενέργειες μας για το προσεχές διάστημα, με σκοπό να σταματήσουμε το έργο αυτό.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ