Εφημερίδα Κοινωνική

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΠΟ…ΣΠΙΤΙ χτυπώντας το κουδούνι!-Τεράστια κέρδη από «καλοστημένη» δράση εγκληματικής οργάνωσης στις γειτονιές του ευρύτερου Πειραιά

 Breaking News

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΠΟ…ΣΠΙΤΙ χτυπώντας το κουδούνι!-Τεράστια κέρδη από «καλοστημένη» δράση εγκληματικής οργάνωσης στις γειτονιές του ευρύτερου Πειραιά
30 Οκτωβρίου 2018

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά συνέλαβε έξι άτομα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, η οποία και κατά την εκτίμηση των Αρχών απέφερε τεράστιο οικονομικό όφελος στην οργάνωση.

Οι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι είχαν ως βάση τους το σπίτι του φερόμενου ως αρχηγού στης οργάνωσης, όπου και γινόταν κατά τις Αρχές το μεγαλύτερο κομμάτι της διακίνησης, κατηγορήθηκαν από τις μεταξύ τους συνομιλίες και αυτές με έτερους χρήστες ή προμηθευτές, από τις οποίες και προκύπτει ότι είχαν προβεί σε τουλάχιστον 1700 πράξεις διακίνησης κάνναβης και κοκαΐνης το τελευταίο 7μηνο παρακολούθησης τους από την Αστυνομία.

thumbnail_glykas-giannis

Σύμφωνα με τις σε βάρος τους κατηγορίες, ο αρχηγός ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση κάνναβης και για την πώληση από το σπίτι του σε χρήστες, οι οποίοι προσέρχονταν είτε χτυπώντας το κουδούνι απρόσκλητοι είτε κατόπιν ραντεβού.

Όταν έλειπε ο αρχηγός από το σπίτι, έτερα μέλη της οργάνωσης ήταν εκεί και εξυπηρετούσαν τους πελάτες -χρήστες στο «κατάστημα», όπως το κατονόμαζε ο ίδιος ο αρχηγός.

Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα πέραν της πώλησης από το ανωτέρω σπίτι και στην ανεύρεση και προμήθεια ναρκωτικών και την πώληση τους σε άλλα μέρη, αλλά και στη μεταφορά ναρκωτικών, και προς τούτο υπήρχε και ταξιτζής μέλος της οργάνωσης. Το τίμημα της πώλησης από τα μέλη ήταν πάντα αυτό που είχε καθορίσει-σύμφωνα με συνομιλίες- ο αρχηγός αυτής.

Για την ίδια πράξη κατηγορούνται και άλλοι τρεις, οι οποίοι μέχρι την ώρα διαφεύγουν της σύλληψης και ήδη έχουν εκδοθεί σχετικά εντάλματα εναντίον τους.

Οι έξι συλληφθέντες κατηγορούμενοι απολογήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή Ναρκωτικών Πειραιά και οι 5 εξ’ αυτών κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ ο 6ος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, αυτού που μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, Ιωάννης Γλύκας δήλωσε: «Εκφράζω την ικανοποίηση μου για τη μη προφυλάκιση του εντολέως μου. Ανεδείχθη το σοβαρό πρόβλημα της τοξικομανίας του αλλά και ο περιορισμένος ρόλος του στην υπόθεση και η μη ένταξη του στην εγκληματική οργάνωση, παρότι η δίωξη ήταν διαφορετική σε βάρος του».

Ο συνήγορος υπεράσπισης έτερου εκ των κατηγορουμένων, Παναγιώτης Μαριόλης δήλωσε: « Είμαι πεπεισμένος ότι στο Δικαστήριο θα αποδειχθεί ο ακριβής ρόλος του εντολέως μου στην υπό κρίση υπόθεση, ο οποίος και είναι ελάσσων σε σχέση με αυτόν που του αποδίδεται, η τοξικομανία του καθώς και η μη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ