Εφημερίδα Κοινωνική

Μυστήριο με την εκτέλεση Έλληνα πολίτη στην Αλβανία – Αστυνομία: Μας πυροβολούσε μισή ώρα

 Breaking News

Μυστήριο με την εκτέλεση Έλληνα πολίτη στην Αλβανία – Αστυνομία: Μας πυροβολούσε μισή ώρα
29 Οκτωβρίου 2018

Ένας Έλληνας πολίτης, ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας, έπεσε νεκρός την Κυριακή (28.10.2018) στην Αλβανία, με τις αιτίες που οδήγησαν στην εκτέλεσή του από τους Αλβανούς αστυνομικούς να καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου. Ήδη, το υπουργείο Εξωτερικών, με μια σκληρή ανακοίνωση, ζητά εξηγήσεις από τις αλβανικές αρχές.

Η αρχική πληροφόρηση από την Αλβανία ανέφερε πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε υψώσει ελληνική σημαία στο νεκροταφείο των πεσόντων στους Βουλιαράτες, έξω από το Αργυρόκαστρο. Ακόμη όμως τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ούτε ως προς αυτό. Γιατί η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, που βρέθηκε στην Αλβανία για την τελετή μνήμης στο νεκροταφείο των πεσόντων, έγραψε στη σελίδα της στο Facebook πως όλες οι σημαίες ήταν στη θέση τους και καμία δεν κατέβηκε.

katsifas

Εκείνο όμως που προκαλεί τη μεγαλύτερη οργή και πλήθος ερωτημάτων είναι γιατί για ένα τέτοιο περιστατικό εκτελέστηκε μια σφαίρα στο κεφάλι κι άλλη μια στο θώρακα ο 35χρονος. Γιατί οι ειδικές δυνάμεις δεν τον συνέλαβαν. «Μας πυροβολούσε επί μισή ώρα, τον καλέσαμε να παραδοθεί και μας πυροβόλησε» είναι η απάντηση της αλβανικής αστυνομίας.

katsifas1

 

Το χρονικό του φονικού στην Αλβανία

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του Star η απεσταλμένη του καναλιού στην Αλβανία Μαίρη Τζώρα, κάθε χρόνο στο χωριό Βουλιαράτες, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ύψωνε μια ελληνική σημαία περίπου 60 τετραγωνικών. Σήμερα, όμως, όταν κατέβηκε στην πλατεία, δεν είδε τη σημαία εκεί που την είχε αναρτήσει και αφού λογομάχησε με αστυνομικούς, έφυγε και γύρισε οπλισμένος με ένα καλάσνικοφ.

Πυροβόλησε στον αέρα τρεις ή τέσσερις φορές στον αέρα και ξεκίνησε να επιστρέψει στο σπίτι του. Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει το ανθρωποκυνηγητό έως το παλιό υδραγωγείο όπου έπεσε νεκρός ο 35χρονος Έλληνας. Όπως τόνισε η ανταποκρίτρια του Star, επί πολλή ώρα ακούγονταν πυροβολισμοί και γινόταν «μάχη» στο βουνό, αφού στο σημείο είχαν αναπτυχθεί εκατοντάδες αστυνομικοί!

Τα αλβανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες από το περιπολικό το οποίο φέρεται να πυροβόλησε ο 35χρονος Έλληνας.

alvania_peripoliko


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ