Εφημερίδα Κοινωνική

Μήνυμα του Δημάρχου Σαρωνικού για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Μήνυμα του Δημάρχου Σαρωνικού για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων
01 Οκτωβρίου 2018

Μήνυμα του Δημάρχου Σαρωνικού για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία, την 1η Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 1η Οκτωβρίου έχει ανακηρυχθεί από το 1990 ως Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, για να αποτίνει φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και να αναδείξει τη συμβολή τους στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Τα άτομα τρίτης ηλικίας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι: οι γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, θείοι και θείες, πρόσωπα αγαπημένα από το οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον. Είναι αυτοί που γεννήθηκαν και έζησαν σε δύσκολες εποχές για τον τόπο. Άνθρωποι που βίωσαν πόλεμο, φτώχεια και στερήσεις, που παρ’ όλα αυτά αγωνίστηκαν και κέρδισαν τις μάχες της ζωής, κατάφεραν να δημιουργήσουν και να προκόψουν, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αγάπη, με αρχές και αξίες.

Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι είναι αυτοί που συνεχίζουν να προσφέρουν πολύπλευρα στις οικογένειές τους και στην κοινωνία: φροντίζοντας τα εγγόνια τους, στηρίζοντας τις οικογένειες των παιδιών τους, μεταδίδοντας στους νεότερους την πείρα και τη γνώση τους.

Στο Δήμο Σαρωνικού αναγνωρίζουμε και τιμάμε το ρόλο των ατόμων τρίτης ηλικίας. Είμαστε στο πλευρό τους, φροντίζοντας – μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες μας – να βελτιώνουμε την καθημερινότητά τους. Να τους παρέχουμε ευκαιρίες για ενημέρωση και πρόληψη σε θέματα υγείας, για ψυχαγωγία και συντροφιά, για ενεργό συμμετοχή στα τοπικά μας δρώμενα. Είναι το λιγότερο που τους οφείλουμε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Η σημερινή ημέρα είναι μια αφορμή για να δείξουμε την αγάπη και το σεβασμό μας στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν. Να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα μαθήματα ζωής που μας έδωσαν, για όλα όσα απλόχερα μας πρόσφεραν και μας προσφέρουν.»

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ