Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ -Κώστας Κατσαφάδος:«Να σταματήσουν να βάζουν τρικλοποδιές στον Πειραιά» -Τι είπε για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

 Breaking News

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ -Κώστας Κατσαφάδος:«Να σταματήσουν να βάζουν τρικλοποδιές στον Πειραιά» -Τι είπε για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ
31 Οκτωβρίου 2018

*Συνέντευξη στους Απόστολο Καραμπερόπουλο και Κώστα Παναγιωτάκη

Καταιγιστικός ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος σε συνέντευξη που έδωσε την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ. Απάντησε «ανοιχτά» σε όλα όσα τον ρωτήσαμε. Για τη σημερινή πολιτική κατάσταση, τις εκλογές, τη ζωή στον Πειραιά και τον Αργοσαρωνικό ενώ αναφέρθηκε και σε… εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην περιοχή μας.

-Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις κυβερνητικές «αναταραχές», πιστεύετε ότι επισπεύδεται το θέμα των εκλογών;

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη εδώ και καιρό: Οι εκλογές έπρεπε να έχουν ήδη γίνει. Έπρεπε να έχει μιλήσει ο λαός και να δώσει ξεκάθαρη λύση. Ωστε να σταματήσει η χώρα, να πληρώνει τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να βάλει τέλος σε μια καταστροφική πολιτική που έχει πλήξει τη χώρα από τα εθνικά θέματα, την οικονομία, την Παιδεία και σχεδόν όλους τους τομείς άσκησης πολικής.

Από κει και πέρα οι εκλογές εξαρτώνται αποκλειστικά από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που καθημερινά δείχνει σημάδια σήψης και παρακμής, και έναν πρωθυπουργό που έχει καταστεί «όμηρος» του εταίρου του.

Δυστυχώς έχω την αίσθηση ότι θα επιχειρήσουν να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία όσο περισσότερο μπορούν. Εμείς είμαστε πάντως έτοιμοι και να γίνουν οι εκλογές σήμερα.

-Ο προεκλογικός «μποναμάς» επιδομάτων και μερίσματος δεν θα ανατρέψει το πολιτικό κλίμα; Ή ακόμη και η μη περικοπή συντάξεων;

Η κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι θα παίξει όλα τα χαρτιά της, αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει:

ποιοι του έκλεισαν τις τράπεζες,

ποιοι έφεραν τα capital control ,

ποιοι έχουν μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε κέντρα παραβατικότητας,

ποιοι άφησαν τους εγκληματίες να κάνουν πάρτη και κανείς πολίτης να μην νιώθει ασφαλής

ποιοι έφεραν ένα τέταρτο μνημόνιο που στοίχισε αρκετά δις στους πολίτες ,

ποιοι θέλουν να χαρίσουν το όνομα , την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας μας. Μιλάτε για επιδόματα και συντάξεις. Δεν είναι η παρούσα κυβέρνηση που δεσμεύτηκε να κόψει τις συντάξεις; Δεν είναι η κυβέρνηση αυτή που έκοψε το ΕΚΑΣ; Δεν είναι αυτή η κυβέρνηση που ψήφισε το Νόμο Κατρούγκαλο, που μετατρέπει τους συνταξιούχους σε παρίες; Εμείς πολύ απλά τους είπαμε καταθέτοντας τροπολογία στη Βουλή: Ελάτε να ψηφίσουμε μαζί την μη περικοπή των συντάξεων. Αλλά αυτοί αρνήθηκαν. Τους είπαμε να πάμε μαζί να ψηφίσουμε την προστασία των πολιτών από το ακριβό πετρέλαιο. Αλλά αυτοί αρνήθηκαν. Εμείς λέμε ότι ναι πρέπει να στηρίξουμε τους συνταξιούχους, πρέπει να στηρίξουμε τους κοινωνικά αδύναμους. Όχι ευκαιριακά, όχι για να τους κλέψουμε την ψήφο, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι, όπως και η μεσαία τάξη που δοκιμάστηκε από την λιτότητα και τα Μνημόνια πρέπει να στηριχθεί. Από την άλλη όμως πρέπει να λειτουργήσει η αγορά να γίνουν επενδύσεις και να συγκεντρωθεί πλούτος, ώστε να μοιρασθεί. Οχι να βάλουμε το χέρι στο μαξιλαράκι που είναι για την άμυνα της ελληνικής οικονομίας.

-Πόσο έτοιμη είναι η ΝΔ για την «επόμενη μέρα»;

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Σε πολλά είμαστε έτοιμοι. Και μετά το Συνέδριό μας θα διαμορφωθεί το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Έχουμε σχέδιο και ο Πρόεδρός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη. Περιέχει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των πολλών αλλά και μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να γίνει η πατρίδα μας ελκυστική σε επενδύσεις. Αλλά κανείς δεν ξέρει σήμερα πόσο…καμένη γη θα παραδώσει μια κυβέρνηση που παραμένει επιπόλαιη και επικίνδυνη και θεωρεί ότι πρέπει να παίζει τις τύχες της ελληνικής οικονομίας και της χώρας στα ζάρια, όπως έκανε τον Ιούλιο του 2015.

-Με ποιο κριτήριο θεωρείτε ότι πρέπει να προσέλθει ένας Πειραιώτης στις κάλπες;

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στους πολίτες της Α’ Πειραιώς και νήσων. Ξέρω ότι θα κάνουν το καλύτερο για την πατρίδα και τις οικογένειές τους.

-Θα υπάρχουν «εκπλήξεις» στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων;

Η μεγαλύτερη έκπληξη του ψηφοδελτίου είναι ότι θα έχουμε περισσότερους βουλευτές από την παράταξή μας στο Κοινοβούλιο. Για αυτό θα αγωνιστώ προσωπικά.

-Πάμε στα αυτοδιοικητικά. Με ποιο σκεπτικό η ΝΔ επιλέγει να μη δίνει φανερά χρίσματα σε Δημάρχους παρά μόνο σε Περιφερειάρχες;

Έχουμε πει ότι ως προς την αυτοδιοίκηση του 1ου βαθμού οι δημότες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες, με γνώμονα το ποιος είναι καλύτερος για να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 1ου βαθμού. Θα περιοριστούμε στη στήριξη την οποία έχουμε δώσει στις περιφέρειες και αυτό πράττουμε.

Σίγουρα ο νέος Νόμος δημιουργεί νέες συνθήκες στην εκλογική αναμέτρηση. Υπάρχουν άνθρωποι ικανοί που έχουν φιλοδοξίες και αυτό είναι θεμιτό. Απο κει και πέρα στις τοπικές κοινωνίες, εδώ στον Πειραιά, ή στα νησιά δεν ξέρουμε ποιος είναι ποιος; Τι πιστεύετε; Δεν χρειάζεται λοιπόν χρίσμα. Το χρίσμα το δίνει η ιστορία του καθενός και οι πολίτες που θα τον στηρίξουν. Εμείς ερχόμαστε για να ενώσουμε και όχι για να διχάσουμε.

-Θέλω να μου ιεραρχήσετε τις ανάγκες που έχει σήμερα ο Πειραιάς

Τις ανάγκες του Πειραιά τις ζείτε και εσείς. Η πόλη τα τελευταία χρόνια βιώνει έναν Γολγοθά καθώς τα έργα που γίνονται και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί, έχουν δυσκολέψει τις ζωές όλων μας. Θέλω να πιστεύω ότι το συντομότερο θα έχουν τελειώσει ώστε να ξαναβρεί η πόλη το ρυθμό της. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί δικαιολογία για τα πάντα. Δυστυχώς η πόλη έχει μείνει πίσω, έχει χάσει ιστορικές ευκαιρίες για να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει τις υποδομές ώστε να γίνει κέντρο ναυτιλίας αλλά και τουρισμού. Έχει όλες τις δυνατότητες να το καταφέρει αλλά πρέπει να σταματήσουν να του βάζουν τρικλοποδιές. Η COSCO που τόσο πολεμήθηκε αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες που μπορούν να δώσουν ώθηση στην πόλη. Αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Το Brexit ανοίγει πολλές ευκαιρίες για την Ελλάδα. Αρκεί να τις εκμεταλλευτούμε. Τόσο από πλευράς ναυτιλίας όσο και τεχνολογίας. Ο Πειραιάς χρειάζεται ένα υπερκομματικό σχέδιο που να είναι άμεσα εφαρμόσιμο. Να γίνει πόλη που όχι μόνο να αξίζεις να ζεις αλλά να επιλέγεις να ζεις. Για αυτό χρειάζονται υποδομές υποδομές υποδομές.

-Το ίδιο θα ήθελα και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ξέρω ότι τα επισκέπτεστε συχνά

Για μένα τα νησιά έχουν μια μεγάλη πρόκληση μπροστά τους. Και αυτή είναι η σύνδεση του τουρισμού με το μέλλον τους. Μόνο αυτό θα αποτελέσει το μοχλό ανάπτυξής τους. Για αυτό και η Πολιτεία πρέπει να λύσει το θέμα των υποδομών και της συγκοινωνίας. Δεν είναι αποδεκτό πλέον τον 21ο αιώνα να μένουν νησιά χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς τρόφιμα, χωρίς σύνδεση με τον Πειραιά. Είναι ντροπή και είναι εθνικό έγκλημα. Το άλλο μεγάλο θέμα είναι τα σκουπίδια. Να προχωρήσει επιτέλους ο βιολογικός καθαρισμός. Δεν συζητώ για τα θέματα υγείας, παιδείας και αστυνόμευσης που είναι από τα πρώτα που πρέπει να λύσουμε

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ