Εφημερίδα Κοινωνική

Υποδοχή Προσφύγων Μαθητών Δήμος Χαϊδαρίου

Υποδοχή Προσφύγων Μαθητών Δήμος Χαϊδαρίου
19 Οκτωβρίου 2018

O Δήμος  καλωσορίζει τους πρόσφυγες μαθητές, που ξεκίνησαν τα μαθήματά τους σε σχολεία της πόλης μας. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή αρχή στην περιπέτεια της γνώσης.

Με μια όμορφη γιορτή από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου και Λυκείου, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των προσφύγων μαθητών που θα παρακολουθήσουν τα φετινά μαθήματά τους σε τμήμα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης λειτουργεί στο συγκεκριμένο σχολείο.

Νωρίτερα, μοιράστηκαν συμβολικάσχολικά είδη, κατά την είσοδο των νέων μαθητών, από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.

Τα προηγούμενα χρονιά ανέδειξαν, ότι τα παιδιά μας μόνο οφέλη μπορούν να έχουν από τη φοίτηση σε σχολεία μαζί με προσφυγόπουλα. Γιατί έμαθαν τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλοξενίας, της συναδέλφωσης, γνωρίζουν νέους φίλους, εφόδια που δεν τα γράφουν τα βιβλία, ούτε υπάρχουν στα καλύτερα σχολεία του κόσμου.

Η συμμετοχή προσφύγων μαθητών στα σχολεία μας, διδάσκει μικρούς και μεγάλους. Ανέδειξε σε όλους ότι, η προσφυγιά είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των επεμβάσεων των καπιταλιστών για το μοίρασμα των αγορών, των ενεργειακών δρόμων και του ορυκτού πλούτου. Ο πόλεμος στη Συρία μπορεί να φτάνει στο τέλος του, αλλά το Αιγαίο βάφτηκε κόκκινο, ενώ θα συνεχίσει για καιρό η Μεσόγειος να θαλασσοπνίγει ανθρώπους που έφυγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, αλλά βρήκαν το θάνατο παλεύοντας με τα κύματα.

Σήμερα, η εμπλοκή της Ελλάδας στην επαναχάραξη συνόρων στα Βαλκάνια, ως πρωτοψάλτης των ΝΑΤΟαμερικάνων, διαμορφώνει πολύ επικίνδυνα ενδεχόμενα για τις ζωές των λαών της ευρύτερης περιοχής.

Καλούμε για μία ακόμα χρονιά τους Χαϊδαριώτες, με μια φωνή, να απαιτήσουν να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να στηρίξουν και να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία τους, όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας έμπρακτη απάντηση στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ