Εφημερίδα Κοινωνική

Η Τριήρης «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» στην επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας

Η Τριήρης «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» στην επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας
08 Οκτωβρίου 2018

*Της Νατάσσας Βουδούρη

Η τριήρης Ολυμπιάς, λειτουργικό αντίγραφο της αρχαίας αθηναϊκής τριήρους, βρέθηκε στην παραλία του Καματερού της Σαλαμίνας για τον επετειακό εορτασμό της ιστορικής Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση καθώς η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια. Όσοι παραβρέθηκαν εκεί απόλαυσαν την αναφορά του ιστορικού γεγονότος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας Κωνσταντίνο Μαριδάκη, όπου αφηγήθηκε παραστατικά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Εξαιρετική ήταν και η ηθοποιός-σκηνοθέτης Βίκυ Βιρβίλη που απήγγειλε «Πέρσες» του Αισχύλου, προς τιμήν των Ηρώων Σαλαμινομάχων.

Τέλος πριν την ρίψη πυροτεχνημάτων, εθελοντές που συμμετείχαν ως κωπηλάτες έζησαν μια μοναδική εμπειρία και ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο κατά την ώρα του πλου της τριήρεως!

ΕΙΚΟΝΑ2

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τριήρης Ολυμπιάς κατασκευάστηκε το 1985, με χρηματοδότηση του Πολεμικού Ναυτικού. Έχει μήκος 36,90 μέτρα, πλάτος 5,50 μέτρα, βύθισμα 1,25 μέτρα και εκτόπισμα 35 τόνους .Μετά την παραμονή της επί δέκα συνεχή έτη στον ειδικά διαμορφωμένο στεγασμένο χώρο, καθελκύστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2015 και την επομένη μέρα έπλευσε ρυμουλκούμενη στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, για την απαραίτητη συντήρηση, ώστε να καταστεί ξανά, πλήρως πλεύσιμη.

Χωρίς τίτλο


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ