Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αλλάζουν την ΤΣΑΜΑΔΟΥ – Ένα αναγκαίο έργο που όμως… χρειάζεται προσοχή! (φωτο)

 Breaking News

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αλλάζουν την ΤΣΑΜΑΔΟΥ – Ένα αναγκαίο έργο που όμως… χρειάζεται προσοχή! (φωτο)
12 Οκτωβρίου 2018

*Του Κώστα Παναγιωτάκη

Ξεκινάνε τη Δευτέρα 15/10 τα έργα στην οδό Τσαμαδού, στην «καρδιά» του Πειραιά (από Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι Ηρώων Πολυτεχνείου). Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο αναγκάζει τους υπευθύνους να το παρακολουθούν βήμα-βήμα καθώς θα αναστατώσει τη ζωή των καταστηματαρχών και θα αλλάξει τις κυκλοφοριακές «συνήθειες» στην περιοχή.

Ήδη στο σημείο έχουν τοποθετηθεί ενημερωτικά σημειώματα και κορδέλες που προειδοποιούν τους περαστικούς και τους οδηγούς για όσα θα δουν… από Δευτέρα.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ενημερώθηκε για τις επικείμενες εργασίες στην Τσαμαδού από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκο Μανεσιώτη. Όπως μας είπε: «Το έργο είναι ανταποδοτικό και την υλοποίησή του έχει αναλάβει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και η κατασκευάστρια εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ. Περιλαμβάνει τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και από τις δυο πλευρές κατά 1 μέτρο και νέα ασφαλτόστρωση».

Αυτές οι εργασίες, σύμφωνα με τον κ. Μανεσιώτη, θα έχουν «πολλαπλά» αποτελέσματα. Ο δρόμος κυκλοφορίας να μειωθεί από τα 6μ. στα 4 μ. αλλά αυτό δεν θα επιβαρύνει την κυκλοφορία, καθώς ήδη σήμερα «λειτουργεί» μόνο μια λωρίδα λόγω του ότι στο πλάι του δρόμου υπάρχουν παράνομα παρκαρισμένα οχήματα.

Μετά τις εργασίες δεν θα υπάρχει η «επιλογή» κάποιος να παρκάρει εκεί, ούτε να σταθμεύσει προσωρινά. Παράλληλα, με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων θα μπορεί ο κόσμος να κυκλοφορεί πιο άνετα. Επιπλέον, θα διορθωθεί ο δρόμος, που σήμερα είναι ταλαιπωρημένος και παρουσιάζει πολλές λακκούβες.

Ο φόβος βεβαίως των καταστηματαρχών είναι το πότε θα τελειώσει το έργο. Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες ο εκπρόσωπος της ΘΕΜΕΛΗ κ. Λιανός δεσμεύτηκε προς τον ΕΣΠ ότι «δεν θα φτάσουμε τις γιορτές» και αυτό γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να επηρεαστεί η εμπορική κίνηση.

Γι’ αυτό η «τακτική» είναι και το έργο να μην γίνει «μονοκόμματα» αλλά να χωριστεί σε δύο φάσεις (Από Εθν. Αντιστάσεως μέχρι Νοταρά και από Νοταρά μέχρι Ηρ. Πολυτεχνείου).

Ένα ζήτημα που επίσης προβληματίζει είναι το σκάψιμο για τη νέα ασφαλτόστρωση του δρόμου. Η «συμφωνία» λέει ότι αυτό να γίνει επιφανειακά διότι αν τα συνεργεία μπουν πιο βαθιά και βρουν αρχαία, τότε επεμβαίνει η Αρχαιολογία και οι προθεσμίες ανατρέπονται!

Σε κάθε περίπτωση, τις εργασίες θα επιβλέπουν τόσο ο Δήμος Πειραιά όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Ήδη το παρκάρισμα έχει απαγορευτεί στην περιοχή και από Δευτέρα οι οδηγοί που έπιαναν από νωρίς θέση στα σημεία αυτά της Τσαμαδού, θα «αναγκαστούν» να αλλάξουν συνήθειες…

2

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ