Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κρούσματα εξαπάτησης πολιτών- Λένε ότι είναι… «δημοτικοί υπάλληλοι» και με σκοπό να εισέλθουν σε κατοικίες

 Breaking News

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κρούσματα εξαπάτησης πολιτών- Λένε ότι είναι… «δημοτικοί υπάλληλοι» και με σκοπό να εισέλθουν σε κατοικίες
14 Σεπτεμβρίου 2018

Ύστερα από αναφορές που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο της πρόληψης και αποτροπής περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους, ενημερώνει τους πολίτες του, ότι κυκλοφορεί ομάδα ατόμων, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι δημοτικοί υπάλληλοι και με σκοπό να εισέλθουν στις κατοικίες των Δημοτών και να τους κλέψουν χρησιμοποιούν συγκεκριμένη μεθοδολογία, η οποία αποτυπώνεται ως ακολούθως:

Οι δράστες είναι ομάδα πέντε ατόμων, τέσσερις (4) άνδρες και μία (1) γυναίκα.

Επικαλούνται και προσποιούνται ότι είναι δημοτικοί υπάλληλοι οι οποίοι διανέμουν φρούτα.

Κυκλοφορούν με ασημί αυτοκίνητο.

Είναι καλοντυμένοι και περιποιημένοι.

Χρησιμοποιούν σπρέι.

Κυκλοφορούν τις μεσημβρινές ώρες.

Ο Δήμος συνιστά στους πολίτες του να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή μαζί τους ενώ σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, εάν έρθουν σε επαφή μαζί σας καθώς και του οχήματος με το οποίο κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.) για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

-Παρακαλείσθε να ενημερώνετε τις αστυνομικές αρχές και το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου (210 9828028) όταν αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές.

-Επίσης μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Ασφαλείας του Δήμου μας (210 9859252), ενώ για άμεση αστυνομική επέμβαση να επικοινωνείτε με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100, ακόμα και στέλνοντας δωρεάν μήνυμα (SMS) στον ίδιο αριθμό.

-Τέλος, επισημαίνουμε ότι οι υπάλληλοι των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας φορούν ειδική μπλούζα, χρησιμοποιούν όχημα του Δήμου Παλ. Φαλήρου, παραδίδουν φαγητό σε συγκεκριμένα σημεία του Δήμου και κατ΄οίκον, σε συγκεκριμένους ωφελούμενους οι οποίοι το γνωρίζουν.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχο περιστατικό με ένα λευκό βαν, που έλεγε ότι φέρνει δώρο γλάστρες από το Δήμο, είχε καταγραφεί και στον Πειραιά και συγκεκριμένα, στο λόφο του Προφήτη Ηλία. Η εφημερίδα μας είχε αναδείξει το θέμα. Δεν ξέρουμε αν οι περιπτώσεις αυτές σχετίζονται μεταξύ τους.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ