Εφημερίδα Κοινωνική

H νέα απεργία στην ακτοπλοΐα, θέμα στα ξένα ΜΜΕ

 Breaking News

H νέα απεργία στην ακτοπλοΐα, θέμα στα ξένα ΜΜΕ
04 Σεπτεμβρίου 2018

Εγκλωβισμένοι στα νησιά, ή στην Αθήνα και όπου αλλού αντίστοιχα, παραμένουν χιλιάδες τουρίστες, Ελληνες και ξένοι, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΠΝΟ.

 

Η ΠΝΟ, χθες, δεν δέχθηκε την πρόταση της ένωσης ακτοοπλόων για αύξηση 2% (η ΠΝΟ απαιτεί αύξηση 5%) και αποφάσισε να συνεχίσει για 24 ώρες ακόμη την απεργία, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα δηλαδή, μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Η χώρα έτσι παραμένει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση από τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Σήμερα, το μεσημέρι, εντωμεταξύ, θα συνεδριάσει εκ νέου η ΠΝΟ για να αποφασίσει τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεών της, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη χθεσινή της ανακοίνωση αποφάσισαν τη νέα 24ωρη απεργία (που πραγματοποιείται σήμερα), με προοπτική κλιμάκωσης, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκτείνουν την απεργία τους.

Κατά συνέπεια χιλιάδες τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί σε νησιά, πολλά εκ των οποίων δεν διαθέτουν αεροδρόμια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιστρέψουν στις υποχρεώσεις τους και να κινηθούν βάσει του προγραμματισμού τους, αλλά κάποιοι να χάνουν και τις πτήσεις τους για το εξωτερικό, καθώς η απεργία πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η τουριστική κίνηση είναι ακόμη μεγάλη.

Επίσης, προβλήματα αρχίζουν να δημιουργούνται και στην τροφοδοσία των νησιών.

Οπως ήταν αναμενόμενο, εντωμεταξύ, το θέμα έχει φιλοξενηθεί στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου, με πρώτο τον Indepedent να κάνει λόγο για 180.000 τουρίστες που επηρεάζονται και χιλιάδες εγκλωβισμένους στα νησιά.

Η απεργία της ΠΝΟ και οι συνέπειές της έχουν γίνει θέμα και σε άλλα ΜΜΕ, ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ