Εφημερίδα Κοινωνική

ΥΠΕΣ: Συμφωνία Σκουρλέτη-Χαρίτση για ανοίγματα ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μέσω «Κλεισθένη Ι»

ΥΠΕΣ: Συμφωνία Σκουρλέτη-Χαρίτση για ανοίγματα ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μέσω «Κλεισθένη Ι»
29 Αυγούστου 2018

Ο «Κλεισθένης Ι» και, εμμέσως, η συνεργασία ΥΠΕΣ και ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, είχαν την τιμητική τους κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών. Στην ομιλία του ο απερχόμενος υπουργός και νέος γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης αφού έκανε τον απολογισμό του έργου του στα τρία υπουργεία που πέρασε από τον Ιανουάριο του 2015 (Εργασίας, Ενέργειας και Εσωτερικών) κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κορυφαία στιγμή είναι η μεγάλη δημοκρατική μεταρρύθμιση μέσα από τον «Κλεισθένη Ι», με κύριο χαρακτηριστικό της τη δυνατότητα που δίνει στους πολίτες να συμμετέχουν…Πρόκειται για νέα εποχή στην αυτοδιοίκηση που χαρακτηρίζεται από τον εκδημοκρατισμό της», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Μάλιστα, μιλώντας, όπως είπε, ως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «για τις δικές μας δυνάμεις αυτή η γενναία δημοκρατική μεταρρύθμιση που δεν είναι μόνο το εκλογικό σύστημα, δίνει τη δυνατότητα να καταρτίσουμε πλατιές νικηφόρες συνεργασίες αλλά με σαφές προγραμματικό στίγμα».

Κατέληξε, δε, αφήνοντας αιχμές για κάποιους αιρετούς: «Οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης δεν είναι οι καλοχαιρέτες του προηγούμενου διαστήματος. Αυτή θα πάνε στην άκρη. Και εμείς από την θεσμική πλευρά προς αυτή την κατεύθυνση βοηθήσαμε τα μάλα».

Χαρίτσης: Πολύ δουλειά για να εφαρμοσθεί ο «Κλεισθένης Ι»

Τη συμφωνία του με τον Πάνο Σκουρλέτη ότι η μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη Ι» «είναι κορυφαία στιγμή είναι και όχι μόνο στην θητεία του Πάνου αλλά και προηγουμένως», εξέφρασε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι «πολύ σημαντική η δουλειά που μας περιμένει από εδώ και πέρα για την ολοκλήρωση της μεγάλης αυτής τομής». Παράλληλα, συμφώνησε με τον προκατοχό του ότι «η Αυτοδιοίκηση είναι το πεδίο που μπορούν να οικοδομηθούν κοινωνικές και πολιτικές συνεργασίες».

«Φιλόδημος»

Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν οι δύο άνδρες στη συνεργασία τους στο πρόγραμμα «Φιλόδημος 1 & 2» αλλά και στη σημασία του για τους δήμους και την τοπική ανάπτυξη. Πρόκειται για «το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που σχεδιάσαμε μαζί με τον Αλέξη Χαρίτση. Πάνω από 850 εκατ. έχουν δρομολογηθεί μέσα στο έτος και ήδη έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται έργα μικρής κλίμακας που έχουν μεγάλη σημασία για τις τοπικές κοινωνίες».

«Έχει μεγάλη σημασία για μας η περιφερειακή ανάπτυξη και η παραχώρηση χρηματοδοτικών εργαλεία στα χέρια της Αυτοδιοίκησης», πρόσθεσε ο Α.Χαρίτσης, ο οποίος εκτός από τον «Φιλόδημο» έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα για νησιά, το νέο ταμείο υποδομών αλλά και τη χρηματοδότηση των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ