Εφημερίδα Κοινωνική

Βραβεύσεις από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Βραβεύσεις από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών
04 Ιουλίου 2018

Στα γραφεία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών (Ακτή Μιαούλη 95) στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 3 Ιουλίου, η ετήσια εκδήλωση βράβευσης των ναυτικών που ολοκλήρωσαν το 2014 την σταδιοδρομία τους σε ποντοπόρα πλοία, με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία, καθώς και απονομής υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές πάνω στην ναυτιλία.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσιος Τεμπονέρας, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο Αρχηγός Λ.Σ,- Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος κ. Σταμάτης Ράπτης, ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος κ. Αθανάσιος Ντούνης, καθώς και Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Λ.Σ., ο γραμματέας της ΠΝΟ καπετάν Γιάννης Χαλάς, ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ κ. Μανώλης Τσικαλάκης, οι διοικήσεις των ναυτικών οργανώσεων και εκπρόσωποι εφοπλιστικών ενώσεων καθώς και οι γονείς των βραβευθέντων σπουδαστών.

Ο πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. κ. Θεόδωρος Βενιάμης μαζί με τα μέλη του ΔΣ υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους στο φιλόξενο χώρο των γραφείων τους (2ος όροφος), όπου στην εναρκτήρια ομιλία του ανέφερε: «Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε με ένα συμβολικό χρηματικό βραβείο δύο μέλη της οικογένειας των Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι υπηρέτησαν τη ναυτιλία των Ελλήνων με πίστη και πάθος, αποτελώντας εξαίρετο παράδειγμα της ναυτοσύνης των Ελλήνων.

vrvaeyseis2

 

 

 

 

 

 

Θέλω να επαναλάβω ότι ο παράγοντας του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί πάντοτε την κινητήριο δύναμη μιας βιομηχανίας, προσφέροντας τα εχέγγυα της συνέχισης της τεχνογνωσίας και της εξειδίκευσης. Στο πλαίσιο αυτό, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας παραμένει η αναζωπύρωση της ναυτοσύνης των Ελλήνων, η αναβάθμιση και καταξίωση του ανθρώπινου δυναμικού της αλλά και η προσέλκυση ικανών και κατάλληλα εκπαιδευμένων νέων στελεχών στα πλοία και στις εταιρείες μας.

Στην εποχή μας όπου η ανεργία μαστίζει τους νέους, το ναυτικό επάγγελμα γίνεται πλέον και πάλι ελκυστικό, προσφέροντας προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης, σε μια από τις πιο ισχυρές βιομηχανίες της χώρας μας αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας. Η στροφή των νέων μας στη ναυτιλία, θα διασώσει τον θησαυρό της ναυτοσύνης και της ναυτικής μας παράδοσης, αναπόσπαστα στοιχεία του ελληνικού ναυτιλιακού θαύματος.»

Μετά την ομιλία έγιναν οι απονομές στους συνταξιούχους ναυτικούς και οκτώ υποτροφίες από ναυτιλιακές εταιρείες σε σπουδαστές υποτροφιών ξένων πανεπιστημίων.

Μετά το πέρας της τελετής ένας λιτός μπουφές από εκλεκτά εδέσματα, αναψυκτικά και καλό κρασί περίμενε τους υψηλούς καλεσμένους τους Ε.Ε.Ε.

vraveuseis1

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ