Εφημερίδα Κοινωνική

Σκοπιανό: Το δημοψήφισμα της 16ης Σεπτεμβρίου στα Σκόπια «φέρνει» εκλογές στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

 Breaking News

Σκοπιανό: Το δημοψήφισμα της 16ης Σεπτεμβρίου στα Σκόπια «φέρνει» εκλογές στην Ελλάδα τον Οκτώβριο
03 Ιουλίου 2018

Σεισμικές αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα προκαλεί η δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι αν η συμφωνία των Πρεσπών για μετονομασία της FYROM σε Βόρεια Μακεδονία δεν υπερψηφιστεί από 180 βουλευτές, τότε πρέπει να γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα, ώστε η συμφωνία να εγκριθεί από τον ελληνικό λαό. Η πιθανότητα δημοψηφίσματος απορρίφθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ στις 13 Ιουνίου με το επιχείρημα ότι η συμφωνία δεν απαιτεί αλλαγή στο ελληνικό σύνταγμα αλλά προϋποθέτει συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια.

Το ενδεχόμενο κύρωσης της συμφωνίας με ευρεία πλειοψηφία 180 βουλευτών από τη Βουλή των Ελλήνων μοιάζει μακρινό, αν όχι απίθανο, και καταρρίφθηκε και σήμερα με δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Κοτζιάς στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ. Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το όνομα Βόρεια Μακεδονία «είναι πολύ καλή, δεν παραχωρεί εθνική κυριαρχία για να τίθενται ως προϋπόθεση οι 180 ψήφοι στη Βουλή» είπε ο Νίκος Κοτζιάς. «Ο κ. Καμμένος τα ξέρει αυτά, κάνει τις πολιτικές του επιλογές» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας «στο κόκκινο».

Πιθανές πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο και πάντως σε χρόνο συμβατό με την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στα Σκόπια θα εξυπηρετήσουν σε πολλά επίπεδα τον σχεδιασμό των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος, αν και μπορεί να κατηγορηθεί σαν πολιτικός εκβιαστής, θα μπορεί να στραφεί στους πολίτες που συνιστούν το πιθανό ακροατήριό του επιχειρηματολογώντας ότι έριξε την κυβέρνηση για να μην περάσει μια συμφωνία με την οποία θα εκχωρείται το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Θα επιχειρήσει να ανατρέψει τα γκάλοπ και θα προσπαθήσει να μην διαλυθούν τελείως οι ΑΝΕΛ ώστε να μαζέψει το 3% των ψηφοφόρων για να ξαναμπεί στη Βουλή.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ