Εφημερίδα Κοινωνική

«Σάρωσαν» τους δρόμους και τις δομές για τους ΑΣΤΕΓΟΥΣ -H KOINΩΝΙΚΗ παρουσιάζει σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ τα αποτελέσματα της πιλοτικής απογραφής (πίνακες)

 Breaking News

«Σάρωσαν» τους δρόμους και τις δομές για τους ΑΣΤΕΓΟΥΣ -H KOINΩΝΙΚΗ παρουσιάζει σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ τα αποτελέσματα της πιλοτικής απογραφής (πίνακες)
13 Ιουλίου 2018

Του Κώστα Παναγιωτάκη

H εφημερίδα μας παρουσιάζει σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ τα αποτελέσματα της πιλοτικής απογραφής -έρευνας αστέγων στο δρόμο και σε δομές υποστήριξής σε Δήμους, μεταξύ των οποίων και ο Πειραιάς. Είχαν προηγηθεί γενικές επισημάνσεις από το υπ. Εργασίας για την κατάσταση σε όλη την Ελλάδα ενώ ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ είχαμε κληθεί να παραστούμε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου στο υπ. Εργασίας, προσκεκλημένοι της αρμόδιας υπουργού Θ. Φωτίου, όπου μας ενημέρωσε για την υλοποίηση του έργου. Σήμερα λοιπόν παραθέτουμε ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας για τους άστεγους, τα οποία κοινοποιήθηκαν και στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά. Με βάση αυτά τα στοιχεία (που για πρώτη φορά αποτυπώνονται σε αριθμούς) θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα συγκεκριμένες κοινωνικές παρεμβάσεις. Σημειώνουμε ότι τα στοιχεία αυτά έχουν τεθεί υπόψιν της ΚΟΔΕΠ και της προέδρου Κορίνας Λαουλάκου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Υπεύθυνος Φορέας: Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γραφείο Αν. Υπουργού Θεανώ Φωτίου, Δικαιούχος έργου: ΗΔΙΚΑ ΑΕ, Υπεύθυνη Έργου: Δήμητρα Σιατίτσα, Επιστημονικός Σύμβουλος: Νίκος Κουραχάνης.

κατανομή1 (1)  κατανομή2κατανομή1

Μέθοδος καταγραφής

«Σάρωση» δρόμων, πεζόδρομων και υπόστεγων που βρίσκονται εντός γεωγραφικών τομέων καταγραφής που οριοθετήθηκαν περιμετρικά των σημείων του αστικού χώρου όπου οι κοινωνικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι είχαν παρατηρήσει την παρουσία αστέγου/ων κατά τις νυχτερινές ώρες 20.30 μ.μ.-2.30 π.μ. Κάθε τομέας καταγραφής είχε έκταση περίπου 36 εκταρίων (80-85 οικοδομικών τετραγώνων) και περιείχε δρόμους μήκους 8.000-9.000 μέτρων που καλούνταν να διανύσει η κάθε ομάδα καταγραφέων. «Σάρωση» πάρκων στα οποία υπήρχαν πληροφορίες από τις κοινωνικές υπηρεσίες ότι υπάρχουν άστεγοι κατά τις πρωινές ώρες 6.30-9.00 π.μ. Συμπλήρωση ερωτηματολογίων με αστέγους που εξυπηρετούνται από τις δομές ημέρας (συσσίτια, κέντρα ημέρας). Συμπλήρωση ερωτηματολογίων με τους αστέγους που εξυπηρετούνται από τους υπνωτήρια και ξενώνες φιλοξενίας αστέγων. Συμπλήρωση Ερωτηματολογίων με τους αστέγους που μένουν σε υποστηριζόμενα διαμερίσματα. Κάθε ομάδα καταγραφής αποτελούνταν από 3 άτομα μεταξύ των οποίων έμπειρα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών, εθελοντές και αμειβόμενοι φοιτητές.

pinakas5 πινακας 2 πινακας3 πινακας4


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ