Εφημερίδα Κοινωνική

Πρόεδρος εργαζομένων ΟΑΣΑ: Μεγάλες καθυστερήσεις από το νέο μέτρο της… μπροστινής πόρτας

Πρόεδρος εργαζομένων ΟΑΣΑ: Μεγάλες καθυστερήσεις από το νέο μέτρο της… μπροστινής πόρτας
03 Ιουλίου 2018

Για μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια έκανε λόγο σήμερα, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6», ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ Κώστας Σιορίκης, με αφορμή την έναρξη του μέτρου εισόδου στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την μπροστινή πόρτα.

«Θέλουμε αξιόπιστη, γρήγορη και ασφαλή συγκοινωνία. Δεν θα την έχουμε έτσι. Όταν θα αξιωθούν να έχουμε επάρκεια σε οδηγούς και λεωφορεία, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε για να διασφαλίσουμε τα έσοδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιορίκης.

«Όταν ένα λεωφορείο όπως στη γραμμή Ζωγράφου-Γαλάτσι έχει συχνότητα ανά 25 λεπτά καταλαβαίνεται τι θα γίνει», συμπλήρωσε εν συνεχεία.

«Το 2014 μόνο η ΟΣΥ είχε έσοδα 10 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση και την επόμενη χρονιά με τα capital controls με την κατάργηση των ελεγκτών υποχώρησαν στα 97 εκατ. ευρώ και το 2016 έφτασαν τα 87 εκατ. ευρώ. Και όταν απαξιώνεται μια εταιρεία ακολουθεί η ιδιωτικοποίηση», σημείωσε ο κ. Σιορίκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η αλλαγή αυτή θα έπρεπε να γίνει πιλοτικά, υπάρχει προχειρότητα».

«Στα τρία δρομολόγια θα χαθεί ένα να είστε σίγουροι», τόνισε στη συνέχεια, ενώ υποστήριξε ότι «στις γραμμές που έχει μικρή κίνηση το μέτρο εφαρμόζεται, αλλά να ξέρετε ότι ο οδηγός είναι επιφορτισμένος με ασφάλεια επιβατών, να τηρούνται τα προγράμματα».

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ