Εφημερίδα Κοινωνική

Ο ιός του Δυτικού Νείλου και στη Σαλαμίνα

Ο ιός του Δυτικού Νείλου και στη Σαλαμίνα
28 Ιουλίου 2018

Δέκα νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν στη χώρα μας μέσα σε μια εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων ατόμων στους 22.

Στη Σαλαμίνα καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα. Αξιοσημείωτο είναι ότι στα γειτονικά Μέγαρα καταγράφηκαν 12 κρούσματα (τα περισσότερα σε όλη την Ελλάδα) ενώ στην Ελευσίνα ένα.POSTER_MOSQUITOES

Σύμφωνα με νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ, έως και χθες Πέμπτη 26 Ιουλίου είχαν καταγραφεί 22 συνολικά περιστατικά ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται από τα κουνούπια.

Τα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

Μέγαρα: 12

Ελευσίνα: 1

Ηλιούπολη: 1

Τανάγρα: 1

Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης: 1

Ωραιόκαστρο: 1

Χαλκίδα: 1

Αλεξάνδρεια Ημαθίας: 1

Σαλαμίνα: 1

Εννέα άτομα νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία, 12 έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ ένα άτομο δεν χρειάστηκε να νοσηλευθεί.

Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα, ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) είναι τα 65 έτη.

Υπενθυμίζεται ότι, κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα είχαν καταγραφεί τα έτη 2010-2014 και 2017, κατά τους θερινούς μήνες, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, ενώ κυκλοφορία του ιού είχε καταγραφεί σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες.

Δεδομένης της σύνθετης επιδημιολογίας και της απρόβλεπτης κυκλοφορίας του ιού, θεωρούνταν πιθανή και αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών λοίμωξης από τον ιό στη χώρα και κατά την τρέχουσα περίοδο 2018, τόσο σε γνωστές όσο και σε νέες περιοχές.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ