Εφημερίδα Κοινωνική

ΚΚΕ: Για την ανάπτυξη του Πειραιά υπάρχουν δύο δρόμοι

ΚΚΕ: Για την ανάπτυξη του Πειραιά υπάρχουν δύο δρόμοι
03 Ιουλίου 2018

“Η ανάπτυξή τους σημαίνει κέρδη για το κεφάλαιο και βάσανα για το λαό…”, τονίζεται σε ανακοίνωση η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για το «αναπτυξιακό» συνέδριο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τον Πειραιά.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες του Πειραιά,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διοργανώνει περιφερειακό «αναπτυξιακό» συνέδριο στον Πειραιά. Μαζί με Περιφέρεια, δημοτικές αρχές, εργοδοτικές οργανώσεις, ετοιμάζει μια ακόμη φιέστα για να σπείρει αυταπάτες στους εργαζόμενους και το λαό του Πειραιά. Να παρουσιάσει ένα κάλπικο αφήγημα ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη τάχα βγάζει κερδισμένους και το κεφάλαιο (εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες κ.λπ.) και τους εργαζόμενους, ότι με τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας ξεκινά μια καλύτερη μέρα και για το μεγιστάνα, που κάθε μέρα υπολογίζει τα κέρδη του σε εκατομμύρια ευρώ, και για τον εργαζόμενο των 586 ευρώ μεικτά. Ταυτόχρονα θα ανακοινώσει νέα προνόμια και χρηματοδοτήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο».

Στον Πειραιά έχουμε πείρα από την «ανάπτυξή» τους….

«Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες του Πειραιά έχουμε πείρα, δεν έχουμε κανένα λόγο να «καταπιούμε αμάσητη» την προπαγάνδα τους.

Το λιμάνι του Πειραιά το 2017 κέρδισε 5 θέσεις στον διεθνή ανταγωνισμό (πλέον 38ο στον κόσμο), σημειώνοντας ρεκόρ κερδοφορίας, ενώ οι προοπτικές για το 2018 παρουσιάζονται ακόμα καλύτερες. Η κερδοφορία του λιμανιού στηρίχθηκε στην υπερεκμετάλλευση των εργατών και την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων τους: Μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις, εντατικοποίηση, εργατικά «ατυχήματα». Είναι χαρακτηριστικό ότι με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ έχουν εξαιρεθεί από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά…

Το ΚΚΕ έχει έγκαιρα αναδείξει ότι οι βασικοί στόχοι της αστικής τάξης και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν, για τον Πειραιά, εστιάζουν στην προσπάθεια να αναβαθμιστεί το λιμάνι στο πλαίσιο του σχεδιασμού να αναδειχθεί η χώρα σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων και Ενέργειας, και παράλληλα να αξιοποιηθεί το λιμάνι ως παράγοντας ώθησης σε άλλους κλάδους της οικονομίας, όπως η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, ο Τουρισμός, το Εμπόριο, η εφοδιαστική αλυσίδα».

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ