Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεσηκώνονται οι δήμοι Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος για το άρθρο 70

 Breaking News

Ξεσηκώνονται οι δήμοι Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος για το άρθρο 70
14 Ιουνίου 2018

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από την Πέμπτη 14 Ιουνίου οι δήμοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος, ζητώντας την απόσυρση του άρθρου 70 του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, καθώς -όπως υποστηρίζουν- δίνει το δικαίωμα σε παλιές και νέες επιχειρήσεις να παραμείνουν στην περιοχή τους για τα επόμενα 20 χρόνια και να επεκταθούν μάλιστα εντός του χώρου τους.

Με απόφαση του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, κλειστό θα παραμείνει την Πέμπτη το δημαρχείο της πόλης ενώ στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το δημαρχείο. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου την οποία θα παραχωρήσουν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη.

Κλειστός όμως θα παραμείνει και ο δήμος Περάματος με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκη, ο οποίος όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του ο δήμος Περάματος αποδεδειγμένα αποτελεί μια από τις πλέον περιβαλλοντικά βεβαρημένες περιοχές της Αττικής, με δεκάδες βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες να λειτουργούν και μια πλειάδα περιβαλλοντικών οχλήσεων, η οποία αντί να βαίνει μειούμενη, γιγαντώνεται. Ο δήμος Περάματος, προσθέτει ο Γ. Λαγουδάκης, μάχεται για αλλαγή στους όρους και τις προϋποθέσεις εγκατάστασης, αναβάθμισης, επέκτασης ή εκσυγχρονισμού βαριών χρήσεων, μάχεται για την αυστηροποίηση των ελέγχων ακολουθώντας τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

«Είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε ελαστικοποίηση των διαδικασιών, καθώς και στην επ” αόριστον παραμονή βαριών και οχληρών χρήσεων», υπογραμμίζει.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Γ. Γαβρίλης έστειλε επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς (Γ. Δραγασάκη, Γ. Σταθάκη, Σ. Φάμελο, Σ. Πιτσιόρλα, Κ. Παπανάτσιου), στην οποία διατυπώνει την ανησυχία του για άρθρα του νομοσχεδίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο άρθρο 70. Τονίζει ότι ρυθμίσεις όπως αυτές που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο άρθρο περί «μετεγκατάστασης λόγω αλλαγών χρήσεων γης» συνιστούν κρίσιμη υποχώρηση από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι η περιοχή αυτή θα σταματήσει να αποτελεί την «αυλή» όπου συσσωρεύονται οχληρές χρήσεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει ότι το άρθρο 70 υπονομεύει μεγάλες παρεμβάσεις και αναπλάσεις, όπως μεταξύ άλλων στα Λιπάσματα Δραπετσώνας. Σχολιάζει ότι η επίκληση πως αυτές οι ρυθμίσεις συνιστούν μνημονιακές υποχρεώσεις στις οποίες αυτονόητα προσχωρούμε αποκρύπτει το γεγονός ότι αποτελεί πρακτική των ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων να διαμεσολαβούν τα αιτήματα και τις απαιτήσεις τους διαμέσου των θεσμών.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ