Εφημερίδα Κοινωνική

Τύμπανα προεκλογικού «πολέμου» ήχησαν στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά -Γιάννης Μώραλης σε αντιπολίτευση: «Μπροστά μας οι εκλογές, σε 15 μήνες! Φτιάξτε έναν ωραίο συνδυασμό να αναμετρηθούμε…»

 Breaking News

Τύμπανα προεκλογικού «πολέμου» ήχησαν στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά -Γιάννης Μώραλης σε αντιπολίτευση: «Μπροστά μας οι εκλογές, σε 15 μήνες! Φτιάξτε έναν ωραίο συνδυασμό να αναμετρηθούμε…»
13 Ιουνίου 2018

Του Κώστα Παναγιωτάκη

Προεκλογικά τύμπανα «πολέμου» ήχησαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά. Αφορμή στάθηκε κείμενο – παρέμβαση του Τάσου Κάρλε, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας (πρώην συνδυασμός Μιχαλολιάκου), η οποία αναγνώστηκε από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Παναγιώτη Ρέππα (παρουσία του ίδιου του Τ. Κάρλε).

Στο κείμενο αυτό ο δημοτικός σύμβουλος εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην δημοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη και στον ίδιο τον δήμαρχο προσωπικά, χαρακτηρίζοντάς το έργο του “ανεπαρκές”. Ο Τ. Κάρλες παρέθεσε στοιχεία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΝΙΚΗΤΗΣ» που δεν υλοποιήθηκαν.

H νέα επίθεση Κάρλε στον Μώραλη (σε συνέχεια των προηγούμενων), έβγαλαν τον δήμαρχο εκτός εαυτού! Ο Γιάννης Μώραλης «σαν να ήξερε τι τον περιμένει», έβγαλε από τον προσωπικό του φάκελο το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού Μιχαλολιάκου και άρχισε να «πυροβολεί» την αντιπολίτευση. «Εδώ είναι κ. Κάρλε  οι εκλογές, σε 15 μήνες, φτιάξτε έναν ωραίο συνδυασμό να αναμετρηθούμε…», είπε απευθυνόμενος στον επικεφαλής του «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ». Και συνέχισε: «Μας είπατε δημοτική Αρχή του τίποτα, της αυταπάτης και ξέρω καλά ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί έχουν λόγο που λέγονται στην παρούσα φάση. Απαντάω λοιπόν ότι εσείς ήσασταν η δημοτική Αρχή των ψεμάτων!». Κάπου εκεί ο Γιάννης Μώραλης σήκωσε στα χέρια του το προεκλογικό φυλλάδιο του Μιχαλολιάκου και άρχισε να το διαβάζει.

«Κύριοι ξέρετε ότι εδώ συνεδριάζουμε τσάμπα; Ο Πειραιάς δεν έχει προβλήματα, όλα έχουν λυθεί!», τόνισε ο Γιάννης Μώραλης, αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. «Και εξηγούμαι. Ο κ.Μιχαλολιάκος σε αυτό το ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ (όχι προεκλογικό) φυλλάδιό έχει λύσει τα πάντα! Πάρτε μια γεύση του τι γράφει: «1. Δημιουργήσαμε το δικαστικό μέγαρο, 2. Υπογειοποιούμε τις γραμμές του ΗΣΑΠ, 3. Φτιάξαμε Μετρό-Τραμ (λες και είναι δημοτικά έργα…), 4. Ετοιμάσαμε την Ιπποδάμεια Αγορά, 5. Βρήκαμε λύση για τον Πύργο (άγονος ο διαγωνισμός), 6. Κάναμε αθλητικό μουσείο το γιαπί του Ζαχαρίου στην Καστέλλα (παραμένει γιαπί), 7. Ετοιμάσαμε τον μεγαλύτερο παιδότοπο της Ελλάδος στο ΣΕΦ (ψάξτε τον), 8. Ετοιμάζουμε ποδηλατόδρομο (ψάξτε τον), 9. Κάναμε έργα 100 εκ. ευρώ κ.α. Όλα αυτά ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ είναι ψέματα!», είπε ο Γιάννης Μώραλης και συνέχισε: «Εντάξατε έργα το 2013 και το 2014, στο τέλος της θητείας σας. Πιο πριν τι κάνατε κύριοι; Δεν δικαιούστε να μας κάνετε εσείς κριτική. Εσείς που κάνατε ΤΕΡΑΤΑ επί θητείας σας! Ο “ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΝΙΚΗΤΗΣ”, δεν μιλάει για έργα 100 εκ. του… αέρα. Εμείς εξασφαλίσαμε ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ 80 εκ. στον Δήμο Πειραιά, με υπογραφές, όχι λόγια. Ούτε με φίλο τον Πρωθυπουργό. Και αν ισχυρίζεστε ότι σε αυτούς που “ανήκει” η επιτυχία ενός έργου είναι αυτοί που το εντάσσουν σε χρηματοδότηση, τότε γιατί παρουσιάσατε ως δικό σας έργο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά;

Οι δηλώσεις αυτές του Γιάννη Μώραλη ξεσήκωσαν τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ» και ακολούθησαν αντιδράσεις από τη Μελίνα Φύκια, τον Κυριάκο Μανωλάκο και τον Γρηγόρη Καψοκόλη. Τα αίματα άναψαν όταν στη συζήτηση παρενέβη ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Αλέξανδρος Τζεφεράκος που ανέγνωσε μια γνωστή ρήση… περί «λεκέδων». Ακολούθησε νέος γύρος αντιπαραθέσεων…

 

Αντίδραση Γρηγόρη Καψοκόλη για το ΠΑΡΚΟ ΔΗΛΑΒΕΡΗ

kapsokolis

Εν τω μεταξύ, ο δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Καψοκόλης, πρώην αντιδήμαρχος Πρασίνου, αντέδρασε έντονα όταν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εν τη ρύμη του λόγου του αναφέρθηκε στο πάρκο Δηλαβέρη, λέγοντας ότι το ολοκλήρωσε η σημερινή δημοτική Αρχή. Ο Γρηγόρης Καψοκόλης παρενέβη διαμαρτυρόμενος και μάλιστα παρέθεσε στοιχεία για το πώς ήταν το πάρκο τότε και πώς είναι σήμερα,  που λείπουν ακόμη και τα γράμματα από την είσοδο! Σχετική τοποθέτηση μάλιστα είχε κάνει πριν ένα χρόνο στο δ.σ. και, όπως είπε, ούτε τότε εισακούστηκε. «Ακόμη και σήμερα όποιος περνάει από το Δηλαβέρη προσπαθεί να συλλαβίσει τι γράφει στην πρόσοψή του και δεν βγάζει νόημα», είπε, διαβάζοντας ένα – ένα τα γράμματα που αναγράφονται στον τοίχο. Λίγο αργότερα, ο δήμαρχος διόρθωσε την αρχική του τοποθέτηση λέγοντας για το πάρκο Δηλαβέρη (ως προς το ποιος ολοκλήρωσε το έργο), ότι έχει δίκιο ο Γρηγόρης Καψοκόλης και ότι εκείνος εννοούσε το κομμάτι του βρεφονηπιακού σταθμού.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ