Εφημερίδα Κοινωνική

Στο ΣτΕ προσέφυγε καθηγητής Λυκείου -Είχε απομακρυνθεί λόγω ανάρμοστων φράσεων σε μαθητές

Στο ΣτΕ προσέφυγε καθηγητής Λυκείου -Είχε απομακρυνθεί λόγω ανάρμοστων φράσεων σε μαθητές
20 Ιουνίου 2018

Την ακύρωση της απόφασης με την οποία τέθηκε σε αργία ζητεί από το ΣτΕ μαθηματικός, η φρασεολογία του οποίου κατά τη διάρκεια της παράδοσης, δεν άρμοζε σε καθηγητή.

Ο προσφεύγων, ο οποίος δίδασκε σε σχολείο του Αιγαίου υπερέβη τα εσκαμμένα, καθώς αρεσκόταν σε σεξιστικά σχόλια και υπονοούμενα, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στις μαθήτριες, τις οποίες σήκωνε στον πίνακα.

Σύμφωνα με την ΕΔΕ που διενεργήθηκε, όσα γίνονταν μέσα στην τάξη ήταν τραγικά… «Θέλω να έρθεις στην ομάδα γιατί ξέρω ότι παίζεις καλά τα μπαλάκια»είπε σε μαθήτρια προκειμένου να την πείσει να συμμετάσχει στην ομάδα του πινγκ-πονγκ, ενώ σε άλλη μαθήτρια φέρεται ότι είπε:Το σημείο G το ξέρετε;».

Σε μαθήτρια που ζήτησε να βγει από την τάξη, ο καθηγητής φέρεται να είπε Όχι μου είσαι απαραίτητη , ενώ όταν δόθηκε λάθος απάντηση για το πεδίο ορισμού μιας συνάρτησης είπε: «Παίρνουμε την τάδε συνάρτηση και τη χώωωωωνουμε (με έμφαση, συνοδευόμενη με ανάλογη κίνηση) στην άλλη συνάρτηση»,

ενώ σε μαθητή ο οποίος ανέφερε ότι έτρωγε φρούτα, τον ρώτησε: «Τι, μπανάνες; Μακριές; Κοντές; Ίσες ή κυρτές;».

Στον ίδιο καθηγητή αποδίδεται ότι κορόιδευε μαθητή που φορούσε σιδεράκια ενώ αγνοούσε επιδεικτικά τους αλλοδαπούς μαθητές.

«Αλβανέ εσύ θα πεις μάθημα;», «Αλβανέ εσύ έφερες τις ασκήσεις;», «ήρθαν οι Αλβανοί και μας πήραν τις δουλείες», ήταν μεριές από τις παρατηρήσεις του…

Ο καθηγητής προσέφυγε στην Διοικητική Δικαιοσύνης ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και ως μη νόμιμη, η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία τέθηκε σε προσωρινή αργία.

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ